Cheesy blomkål- og brokkoligrateng

Cheesy blomkål- og brokkoligrateng

oppskrift på en deilig ostefylt blomkål- og brokkoligratin. enkel å lage, perfekt som forrett eller tilbehør. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 hode blomkål, kjernet og delt i buketter
  • 1 hode brokkoli, delt i buketter
  • 2 spiseskjeer smør
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 1 1/4 kopper skummet melk
  • 5 unser revet ekstra-sharp Cheddar-ost
  • 2 spiseskjeer hakket frisk persille
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 2 teskjeer sterk sennep
  • 1/4 teskje rød pepperflak
  • 1 klype muskatnøtt
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 1/2 kopp knuste tortillachips

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 2Kok opp saltet vann i en kjele. Kok blomkålen til den er lett å stikke gjennom med en gaffel, ca. 5 minutter. Overfør blomkålen til en ildfast form med en hullsleiv. Kok brokkolien til den er lett å stikke gjennom med en gaffel, ca. 2 minutter. Overfør brokkolien til den samme formen med en hullsleiv.
  3. 3Smelt smør i en kjele over middels varme. Tilsett mel og visp til det begynner å bli brunt, ca. 2 minutter. Rør inn melk og kok opp. La det småkoke under konstant visping til sausen er glatt og har tyknet, ca. 2 minutter. Ta av varmen og visp inn gradvis 115 gram (4 unse) cheddarost. Rør inn persille, hvitløk, sennep, rød pepperflak og muskatnøtt. Smak til med salt og pepper.
  4. 4Hell sausen over blomkålen og brokkolien; vend forsiktig slik at det blir jevnt dekket. Bland tortillachips og resten av cheddarosten i en liten bolle; strø over blomkål- og brokkoliblandingen.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen i 10 minutter. Skru opp varmen til grill (broil) og stek til det er boblende og gyllent, ca. 5 minutter.