
Cheesy blomkål- og brokkoligrateng
oppskrift på en deilig ostefylt blomkål- og brokkoligratin. enkel å lage, perfekt som forrett eller tilbehør. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 hode blomkål, kjernet og delt i buketter
- 1 hode brokkoli, delt i buketter
- 2 spiseskjeer smør
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 1 1/4 kopper skummet melk
- 5 unser revet ekstra-sharp Cheddar-ost
- 2 spiseskjeer hakket frisk persille
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 2 teskjeer sterk sennep
- 1/4 teskje rød pepperflak
- 1 klype muskatnøtt
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 1/2 kopp knuste tortillachips
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Kok opp saltet vann i en kjele. Kok blomkålen til den er lett å stikke gjennom med en gaffel, ca. 5 minutter. Overfør blomkålen til en ildfast form med en hullsleiv. Kok brokkolien til den er lett å stikke gjennom med en gaffel, ca. 2 minutter. Overfør brokkolien til den samme formen med en hullsleiv.
- 3Smelt smør i en kjele over middels varme. Tilsett mel og visp til det begynner å bli brunt, ca. 2 minutter. Rør inn melk og kok opp. La det småkoke under konstant visping til sausen er glatt og har tyknet, ca. 2 minutter. Ta av varmen og visp inn gradvis 115 gram (4 unse) cheddarost. Rør inn persille, hvitløk, sennep, rød pepperflak og muskatnøtt. Smak til med salt og pepper.
- 4Hell sausen over blomkålen og brokkolien; vend forsiktig slik at det blir jevnt dekket. Bland tortillachips og resten av cheddarosten i en liten bolle; strø over blomkål- og brokkoliblandingen.
- 5Stek i den forvarmede ovnen i 10 minutter. Skru opp varmen til grill (broil) og stek til det er boblende og gyllent, ca. 5 minutter.