
Perfekt tørkede, ristet kikerter
Lær hvordan du lager perfekt tørkede og sprø ristede kikerter hjemme. En sunn snacks som er enkel å lage og perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 (15 unse) boks kikerter (garbanzo-bønner), avrent og skylt
- 1 teskje blandede krydder
- havsalt etter smak
Fremgangsmåte
- 1Spre kikerter på tørkepapir; la dem lufttørke helt, ca. 45 minutter.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 3Fordel kikerter på det forberedte stekebrettet.
- 4Stek i den forvarmede ovnen til de er gylne, ca. 40 minutter, og rist på brettet hver 10. minutt. Ta kikerterne ut av ovnen; vend dem med krydderblanding og salt. Sett kikerterne tilbake i ovnen; slå av ovnen og la dem avkjøles helt, ca. 2 timer eller over natten.