
Veldig enkel speltbrød
lær hvordan du lager et veldig enkelt og smakfullt speltbrød med denne enkle oppskriften. perfekt for nybegynnere og sunnhetsbevisste.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 1
bakeverk
Ingredienser
- 8 kopper speltmel
- 1/2 kopp sesamfrø
- 1/2 teskje salt, eller etter smak
- 1 spiseskje svart sirup (blackstrap molasses)
- 2 teskjeer natron
- 4 1/4 kopper melk
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør to 9x5 tommers brødformer.
- 2I en stor bolle, bland sammen speltmel, sesamfrø, salt, sirup, natron og melk til det er godt blandet. Fordel røren jevnt i de forberedte formene.
- 3Stek i 1 time og 10 minutter i den forvarmede ovnen, eller til brødet er gyldent. Å plassere en metallboks av samme størrelse over brødet under stekingen gir en fin skorpe.