Pekan-krydderlagkake med kremostglasur
Lær hvordan du lager en saftig pecan spice lagkake med kremostfrosting. Perfekt til fest eller helgekos, med en varm kryddersmak og kremete topping.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
- 2. Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 3. 1. 1 1/2 stikker (¾ kopp) usaltet smør, kuttet i 1-tommers biter og myknet, pluss ekstra til smøring av former
- 4. 2 ¾ kopper kakehvetemel (ikke selvhevende)
- 5. 2 teskjeer bakepulver
- 6. 1 teskje natron
- 7. ¾ teskje salt
- 8. 1 spiseskje malt kanel
- 9. 1 ¼ teskjeer nyrevet muskatnøtt
- 10. 1 teskje malt ingefær
- 11. ½ teskje malt allehånde
- 12. ¼ teskje malt nellik
- 13. 1 ½ kopper lett pakket brunt sukker
- 14. 3 store egg, romtempererte i 30 minutter
- 15. 1 ½ teskjeer ren vaniljeekstrakt
- 16. 1 ½ kopper rømme
- 17. ¾ kopp pekannøtter (3 unser), ristet, avkjølt og finhakket
- 18. 3 (8-unse) pakker kremost, myknet
- 19. 1 ½ stikker (¾ kopp) usaltet smør, myknet
- 20. 1 spiseskje finrevet frisk sitronzest
- 21. 3 ¾ kopper melis (fra en ½-kilos pakke)
- 22. 1 spiseskje fersk sitronjuice
- 23. 1 ⅓ kopper pekannøtter (5 unser), ristet, avkjølt og finhakket
- 24. Spesialutstyr: 2 runde kakeformer på 23 cm (2 tommer dype)
Fremgangsmåte
- 11. Lag kake: Sett ovnracket i midten av ovnen og forvarm ovnen til 175°C. Smør og mel kakeformene, og ryst av overflødig mel. Sikt sammen kakesikt, bakepulver, natron, salt og krydder i en stor bolle. Pisk sammen smør (1 1/2 staver) og brunt sukker i en annen bolle med en elektrisk mikser (med flatpisker hvis du bruker en standmikser) på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 til 5 minutter. Pisk inn egg ett om gangen, og sørg for å blande godt etter hver tilsetting, deretter pisk inn vanilje. Reduser hastigheten til lav, og tilsett melblandingen og rømme vekselvis i porsjoner, begynn og avslutt med melblandingen, og rør til røren akkurat er jevn. Bland inn pekannøtter til de er akkurat blandet inn. Skje røren jevnt i formene, jevn ut overflaten, og slå lett på formene én eller to ganger for å fjerne luftbobler. Stek til kaken er gyllen og en trepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30 til 35 minutter. Avkjøl i 10 minutter i formene på rister. Bruk en tynn kniv til å løsne kantene, snu deretter ristene over formene og snu kaken ut på ristene for å avkjøle helt.
- 22. Sett ovnracket i midten av ovnen og forvarm ovnen til 175°C. Smør og mel kakeformene, og ryst av overflødig mel.
- 33. Sikt sammen kakesikt, bakepulver, natron, salt og krydder i en stor bolle.
- 44. Pisk sammen smør (1 1/2 staver) og brunt sukker i en annen bolle med en elektrisk mikser (med flatpisker hvis du bruker en standmikser) på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 til 5 minutter. Pisk inn egg ett om gangen, og sørg for å blande godt etter hver tilsetting, deretter pisk inn vanilje. Reduser hastigheten til lav, og tilsett melblandingen og rømmen vekselvis i porsjoner, begynn og avslutt med melblandingen, og rør til røren akkurat er jevn. Bland inn pekannøtter til de er akkurat blandet inn.
- 55. Skje røren jevnt i formene, jevn ut overflaten, og slå lett på formene én eller to ganger for å fjerne luftbobler. Stek til kaken er gyllen og en trepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30 til 35 minutter. Avkjøl i 10 minutter i formene på rister. Bruk en tynn kniv til å løsne kantene, snu deretter ristene over formene og snu kaken ut på ristene for å avkjøle helt.
- 66. Lag glasur: Pisk sammen kremost, smør og revet sitrusskall i en bolle med rene visper på middels høy hastighet til det er luftig, 1 til 2 minutter. Sikt inn melis og rør med en tresleiv til det akkurat er blandet, tilsett deretter sitronsaft og pisk på middels høy hastighet til glasuren er glatt.
- 77. Pisk sammen kremost, smør og revet sitrusskall i en bolle med rene visper på middels høy hastighet til det er luftig, 1 til 2 minutter. Sikt inn melis og rør med en tresleiv til det akkurat er blandet, tilsett deretter sitronsaft og pisk på middels høy hastighet til glasuren er glatt.
- 88. Monter og pynt kaken: Del hver kakebunn horisontalt med en lang serrated kniv ved å bruke en forsiktig sagende bevegelse. Legg én lag, med snittflaten opp, på et kakefat eller en stor tallerken, og smør med ca. 3/4 kopp glasur. Stabl de resterende lagene, og smør ca. 3/4 kopp glasur på hvert lag, og avslutt med det øverste laget med snittflaten ned. Smør resten av glasuren (ca. 3 1/2 kopper) over toppen og sidene av kaken, og dekk sidene med pekannøtter (1 1/3 kopper), og trykk forsiktig for å få dem til å feste seg.
- 99. Del hver kakebunn horisontalt med en lang serrated kniv ved å bruke en forsiktig sagende bevegelse. Legg én lag, med snittflaten opp, på et kakefat eller en stor tallerken, og smør med ca. 3/4 kopp glasur. Stabl de resterende lagene, og smør ca. 3/4 kopp glasur på hvert lag, og avslutt med det øverste laget med snittflaten ned. Smør resten av glasuren (ca. 3 1/2 kopper) over toppen og sidene av kaken, og dekk sidene med pekannøtter (1 1/3 kopper), og trykk forsiktig for å få dem til å feste seg.