
Steak Oscar
oppskrift på steak oscar, en elegant og smakfull hovedrett med biff, hummer, asparges og bernaisesaus. perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 eggeplommer
- 2. Saften av 2 sitroner
- 3. 2 staver smør, smeltet og litt avkjølt
- 4. En klype kosher-salt
- 5. Cayennepepper etter smak
- 6. 1 spiseskje hakket fersk estragon eller 1 teskje tørket estragon
- 7. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 8. Fire storfiefileter på 2 tommer tykkelse (ca. 280 gram hver)
- 9. 1 spiseskje smør
- 10. 1 spiseskje olivenolje
- 11. 1 bunt mellomstore asparges, endene trimmet hvis de er seige
- 12. 1 spiseskje olivenolje
- 13. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 14. 2 spiseskjeer smør
- 15. 225 gram jumbo-reker (16- til 20-talls), skrellet og renset
- 16. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 17. Hakket fersk persille, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 450 grader F.
- 22. For tarragon-hollandaise: Tilsett eggeplommene i en blender eller en food processor og kjør den sammen. Tilsett sitronsaften og kjør i noen sekunder. Med blenderen på, hell sakte i det smeltede smøret. Slå av blenderen, tilsett litt salt og cayennepepper, og pisk det igjen til det er godt blandet. Tilsett den hakkede estragonen og puls den noen ganger. Sett til side.
- 33. For biffen: Gni inn begge sider av biffene med rikelig salt og pepper.
- 44. Varm opp en ovnsfast stekepanne på middels høy varme. Tilsett smør og olivenolje. Når smøret har smeltet, legg i biffene og stek dem på begge sider til de får en fin farge, ca. 1 minutt per side.
- 55. Sett stekepannen i ovnen for å fullføre stekingen av biffene. Stek til medium rare, ca. 4 til 5 minutter. Dekk løst med aluminiumsfolie og la hvile i 5 minutter.
- 66. For ovnsbakt asparges: Legg asparges på et bakepapirkledd stekebrett, drypp over olivenolje og strø på litt salt og pepper. Stek i ovnen i 5 til 10 minutter.
- 77. For reken: Smelt smøret i en panne på middels høy varme. Tilsett rekene og sautér til de er rosa og har fått en mørk gyldenbrun farge. Strø på litt salt og pepper. Sett til side.
- 88. Anrett hver filet på en tallerken, og legg tre til fire aspargespyd oppå. Topp med noen sauterte reker og hell over hollandaise. Strø over hakket persille og server.