
Hermetisert pizza- eller pastasaus laget av ferske tomater
Lær hvordan du kan hermetisere hjemmelaget pizza- eller pastasaus fra ferske tomater. En enkel guide for en smakfull og holdbar saus. Perfekt for helårskonsum.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 10
hovedrett
Ingredienser
- 1. 20 pund ferske Roma-tomater
- 2. 1 spiseskje olivenolje
- 3. 2 kopper hakket løk
- 4. 1/4 kopp sitronsaft
- 5. 1/4 kopp rødvin (valgfritt)
- 6. 3 fedd hvitløk, finhakket
- 7. 2 spiseskjeer hakket selleri (valgfritt)
- 8. 2 spiseskjeer hakket fersk basilikum
- 9. 2 spiseskjeer hakket rød søt paprika
- 10. 2 teskjeer salt (valgfritt)
- 11. 2 laurbærblad
- 12. 1/4 teskje malt svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Fyll en stor kjele med vann; kok opp. Fyll en bolle med isvann. Legg tomater i det kokende vannet, arbeid i porsjoner, i 30 til 45 sekunder. Ta dem opp av det kokende vannet; dypp dem i isvannet. Skrell tomatskinnene; del dem i to. Fjern frøene med fingeren eller en skje. Legg dem i en sil for å renne av.
- 22. Varm opp olivenolje i en stekepanne over middels varme; legg løk i pannen. Kok og rør til løken blir gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
- 33. Bland tomater, løk, sitronsaft, rødvin, hvitløk, selleri, basilikum, rød søt paprika, salt, laurbærblad og malt svart pepper i en stor kjele over middels varme; kok og rør til tomatene brytes ned og sausen tykner, ca. 10 minutter.
- 44. Steriliser 8 pint-krukker og lokk i kokende vann i minst 5 minutter. Fyll tomatsausen i varme, steriliserte krukker, og fyll opp til ca. 1/4 tomme fra kanten. Legg på rene lokk og skru på ringene.
- 55. Fyll vannbadkoker med vann i henhold til produsentens instruksjoner. Kok opp og senk krukkene ned i det kokende vannet med en holder. Hell i mer kokende vann om nødvendig for å få vannstanden til å være minst 1 tomme over krukkene. Behandle i 35 minutter for pint-krukker.
- 66. Ta krukkene ut av vannbadkoker og plasser dem på en klut- eller treflate, med noen centimeters mellomrom, til de er avkjølt, ca. 8 timer til over natten. Trykk på toppen av hver lokk med en finger for å forsikre deg om at forseglingen er tett (lokket skal ikke bevege seg opp eller ned). Oppbevar på et kjølig, mørkt sted.