
Frokost eggerøre med salat
Lær hvordan du lager en deilig eggerørelse til frokost med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull start på dagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 1 spiseskje olivenolje
- 1/4 kopp hakket løk
- 1 stilk selleri, hakket
- 1/4 teskje tørket rosmarin
- 1/4 teskje rød pepperflak (valgfritt)
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 1/2 teskje finhakket hvitløk
- 1 egg
- 5 cherrytomater, delt i fire og frøet
- 1 spiseskje smuldret fetaost, eller mer etter smak
- 1 kopp fersk spinat, revet i små biter
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk, selleri, rosmarin, rød pepperflak, salt og pepper; kok og rør med en tresleiv eller slikkepott til løken begynner å bli gjennomsiktig, ca. 4 minutter. Rør inn hvitløk og kok i 1 minutt.
- 2Skyv løk- og selleriblandingen til ytterkantene av pannen, og knekk egget i midten. Bruk tresleiven til å bryte eggeplommen og rør inn løk- og selleriblandingen. Tilsett tomater; kok og rør til egget nesten er ferdigkokt, ca. 3 minutter. Rør inn fetaost til den er lett smeltet, ca. 1 minutt. Tilsett spinat. Ta av varmen og rør til den er lett visnet, ca. 30 sekunder.