Frokost eggerøre med salat

Frokost eggerøre med salat

Lær hvordan du lager en deilig eggerørelse til frokost med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull start på dagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1/4 kopp hakket løk
  • 1 stilk selleri, hakket
  • 1/4 teskje tørket rosmarin
  • 1/4 teskje rød pepperflak (valgfritt)
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 1/2 teskje finhakket hvitløk
  • 1 egg
  • 5 cherrytomater, delt i fire og frøet
  • 1 spiseskje smuldret fetaost, eller mer etter smak
  • 1 kopp fersk spinat, revet i små biter

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk, selleri, rosmarin, rød pepperflak, salt og pepper; kok og rør med en tresleiv eller slikkepott til løken begynner å bli gjennomsiktig, ca. 4 minutter. Rør inn hvitløk og kok i 1 minutt.
  2. 2Skyv løk- og selleriblandingen til ytterkantene av pannen, og knekk egget i midten. Bruk tresleiven til å bryte eggeplommen og rør inn løk- og selleriblandingen. Tilsett tomater; kok og rør til egget nesten er ferdigkokt, ca. 3 minutter. Rør inn fetaost til den er lett smeltet, ca. 1 minutt. Tilsett spinat. Ta av varmen og rør til den er lett visnet, ca. 30 sekunder.