
Sjokoladete havregrynskaker
oppskrift på myke og fudgy sjokoladete havregryn brownies, perfekte som sunnere dessert eller snacks. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- Kokingspray
- 1 kopp smør
- 4 (1 unse) firkanter usøtet sjokolade
- 2 kopper hvitt sukker
- 4 store egg
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 kopp hvetemel
- 1 klype salt
- 1 kopp semisøte sjokoladebiter
- 1 kopp hakkede valnøtter
- 2/3 kopp havregryn
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Spray en 23x33 cm stor ildfast form med matlagingsspray.
- 2Smelt smør og usøtet sjokolade sammen i toppen av et dobbelkoker over småkoking, og rør jevnlig. Skrap ned sidene med en slikkepott for å unngå at det brenner seg. Ta av varmen og hell sjokoladeblandingen i en bolle.
- 3Bland sukker, egg og vaniljeekstrakt inn i sjokoladeblandingen med en gaffel. Rør inn mel og salt til røren er jevn; vend inn sjokoladeknapper, valnøtter og havregryn. Hell røren i den forberedte formen.
- 4Stek i den forvarmede ovnen til browniesene begynner å trekke seg litt vekk fra kantene og midten er gjennomstekt, ca. 25–30 minutter. La avkjøle før du skjærer i dem.