Kendras vanilje-kirsebær sjokoladekjeks
Lær hvordan du lager smakfulle vanilje-cherry sjokoladechipkjeks med denne enkle oppskriften fra kendra. Perfekt til kaffepausen eller som snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 1/2 teskje natron
- 1/4 teskje grovt kosher-salt
- 1 vaniljestang
- 1 kopp (6 unser) tørkede kirsebær
- 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør, romtemperert
- 1/2 kopp sukker
- 1/2 kopp lettbrunt sukker, godt pakket
- 1 stort egg
- 1/2 kopp (3 unser) hvit sjokoladebiter
- 1/2 kopp (3 unser) semisøt sjokoladebiter
- 1/2 kopp (2 1/2 unser) hakkede, skoldede hasselnøtter eller valnøtter
- Spesialutstyr: 2 store bakebrett; 2 non-stick bakepapir eller silikonmatter som Silpats
Fremgangsmåte
- 1Plasser et rister i den øvre tredjedelen av ovnen og et annet rister i den nedre tredjedelen, og forvarm deretter til 175°C. Legg to store bakeplater med non-stick bakepapir eller bakepapir. I en stor bolle sikt sammen mel, natron og salt. Bruk en liten kniv til å dele vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene fra podene over en liten skål, og sett begge deler til side. I en liten bolle kombineres den skrapte vaniljestangen (ikke frøene), tørkede kirsebær og omtrent 2,5 dl kokende vann. La stå i 5 minutter, sil av væsken, og reserver kirsebærene. Kast vaniljestangen. I bollen til en kjøkkenmaskin med paddle-vedlegg blandes smør, sukker og brunt sukker, og piskes på middels hastighet til det er lyst og luftig, ca. 2 minutter. Tilsett egg og vaniljefrø, og pisk på middels hastighet til det er godt blandet, ca. 1 minutt. Sett maskinen på lav hastighet, og tilsett melet i tre omganger, og rør forsiktig til det akkurat er blandet. Rør inn kirsebærene, hvite og semisøte sjokoladebiter, og hasselnøtter eller valnøtter til det er jevnt fordelt. Bruk en skje til å legge deig i rause spiseskjeer på de forberedte bakeplatene, med ca. 5 cm mellomrom. Stek, og bytt plass på kakene mellom øvre og nedre rister omtrent halvveis i steketiden, til kakene er lett gyldne og akkurat har satt seg, ca. 10–12 minutter. La kakene avkjøle på bakeplatene i 5 minutter før de flyttes over til en avkjølingsrist for å avkjøles helt. Fortsett å steke kakene på de avkjølte bakeplatene. FORHÅNDSVIS: Kakene kan stekes på forhånd og oppbevares i en lufttett beholder i romtemperatur i opptil 3 dager.