Risgrøt med tørkede kirsebær og rosiner
en enkel oppskrift på rispudding med tørket kirsebær og rosiner, perfekt som dessert eller frokost. lett å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp vann
- 2. 1/4 teskje salt
- 3. 1/2 kopp langkornet hvit ris
- 4. 3 kopper 1 % melk
- 5. 1/3 kopp sukker
- 6. 1 stort egg
- 7. 2 store eggehviter
- 8. 1 teskje vanilje
- 9. 1/8 teskje malt kardemomme
- 10. 1/3 kopp gylne rosiner
- 11. 1/3 kopp tørkede sure kirsebær
Fremgangsmåte
- 1Bring vann med salt til kok i en tykk 2-liters kjele, og rør inn risen. Dekk til kjelen og skru ned varmen, deretter kok til vannet er absorbert, ca. 15 minutter. Rør inn melk og sukker, og kok på veldig lav varme under lokk til blandingen ligner en tykk suppe, 50 minutter til 1 time. Visp sammen egg, eggehviter, vanilje, kardemomme og en klype salt. Visp inn ca. 1 kopp varm risblanding i eggeblandingen, og rør deretter blandingen inn i resten av risen. Kok på lav varme (ikke la det koke opp), mens du visper konstant, til en hurtigtermometer viser 170°F (ca. 77°C), 1 til 2 minutter. Ta av varmen og rør inn rosiner og kirsebær. Overfør puddingen til en 2-liters form eller 6 små ramekiner à 8 gram, og avkjøl med et lag vokspapir over overflaten til den er kald, men ikke kaldere, i 1 til 2 timer.