Hello Fresh Mobile Banner
Stekt laks med basilikum- og sitrontymian skorpe

Stekt laks med basilikum- og sitrontymian skorpe

oppskrift på bakt laks med frisk basilikum og sitrontimandekruste, perfekt for en smakfull og sunn middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp olivenolje, delt
  • 2. 1 1/3 pund laksefilet
  • 3. Salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 4. 1 pund fersk asparges, trimmed
  • 5. 2 hvitløksfedd
  • 6. 1/3 kopp revet Parmesanost
  • 7. 1/3 kopp hakket fersk basilikum
  • 8. 1 spiseskje sitronsaft
  • 9. 1 spiseskje fersk sitrontimian
  • 10. 1 sitron, revet skall
  • 11. 1/2 teskje salt
  • 12. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 13. 1 kopp ferske brødsmuler

Fremgangsmåte

  1. 11. Smør 1/2 teskje olivenolje over laksen og krydre lett med salt og pepper. Overfør laksen til midten av grillpannen.
  2. 22. Legg asparges i en bolle. Drypp 1 1/2 teskje olivenolje over aspargesen; krydre med salt og pepper. Bland godt og fordel rundt laksen.
  3. 33. Legg hvitløksfedd i en food processor eller blender; kjør til de er knust. Tilsett Parmesanost, basilikum, sitronsaft, sitrontimian, sitronskall, 1/2 teskje salt og 1/2 teskje svart pepper; kjør godt sammen. Tilsett de resterende 3 spiseskjeene olje og brødsmuler; puls til det er godt blandet.
  4. 44. Legg herb-blandingen over laksen, slik at det dannes en skorpe.
  5. 55. Still Panasonic Countertop Induksjon Ovn til "Auto Kok". Velg innstillingen for Fisk med Grønnsaker. Plasser grillpannen i ovnen og kok til laksen flaker seg lett med en gaffel og aspargesen er mør, omtrent 18 minutter.