
Stekt laks med basilikum- og sitrontymian skorpe
oppskrift på bakt laks med frisk basilikum og sitrontimandekruste, perfekt for en smakfull og sunn middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp olivenolje, delt
- 2. 1 1/3 pund laksefilet
- 3. Salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 4. 1 pund fersk asparges, trimmed
- 5. 2 hvitløksfedd
- 6. 1/3 kopp revet Parmesanost
- 7. 1/3 kopp hakket fersk basilikum
- 8. 1 spiseskje sitronsaft
- 9. 1 spiseskje fersk sitrontimian
- 10. 1 sitron, revet skall
- 11. 1/2 teskje salt
- 12. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 13. 1 kopp ferske brødsmuler
Fremgangsmåte
- 11. Smør 1/2 teskje olivenolje over laksen og krydre lett med salt og pepper. Overfør laksen til midten av grillpannen.
- 22. Legg asparges i en bolle. Drypp 1 1/2 teskje olivenolje over aspargesen; krydre med salt og pepper. Bland godt og fordel rundt laksen.
- 33. Legg hvitløksfedd i en food processor eller blender; kjør til de er knust. Tilsett Parmesanost, basilikum, sitronsaft, sitrontimian, sitronskall, 1/2 teskje salt og 1/2 teskje svart pepper; kjør godt sammen. Tilsett de resterende 3 spiseskjeene olje og brødsmuler; puls til det er godt blandet.
- 44. Legg herb-blandingen over laksen, slik at det dannes en skorpe.
- 55. Still Panasonic Countertop Induksjon Ovn til "Auto Kok". Velg innstillingen for Fisk med Grønnsaker. Plasser grillpannen i ovnen og kok til laksen flaker seg lett med en gaffel og aspargesen er mør, omtrent 18 minutter.