Hvit pizzasaus

Hvit pizzasaus

Lær hvordan du lager en kremet hvitsaus til pizza med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull og kremet pizzafyll!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer smør
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1/4 kopp finhakket løk
  • 1 stor hvitløksfedd, finhakket
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 1 kopp melk, eller mer etter behov
  • 1/2 kopp revet Parmesanost
  • 2 spiseskjeer finhakket fersk basilikum
  • 1/2 teskje hakket fersk oregano (valgfritt)
  • 1/4 teskje salt
  • 1/8 teskje malt svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Varm smør og olivenolje i en liten kjele over middels varme; kok opp og rør inn løk og hvitløk til de er møre og dufter godt, ca. 1 minutt. Tilsett mel og visp til melet er lett gyllent og løken er gjennomsiktig, 2 til 3 minutter.
  2. 2Bland melk, parmesanost, basilikum, oregano, salt og pepper inn i løkblandingen. Kok opp og visp kontinuerlig til osten er smeltet og sausen har tyknet litt, ca. 5 minutter. Ta av varmen.