
Tynnbunns pizzadeig
lær hvordan du lager en tynn og sprø pizzadeig med denne enkle oppskriften. perfekt for hjemmelaget pizza med deilige toppings.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 teskje tørrgjær
- 1/4 teskje hvitt sukker
- 3/4 kopp varmt vann
- 2 kopper hvetemel, delt
- 1/2 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Løs opp gjær og sukker i varmt vann i en bolle. La det stå til gjæren danner et kremaktig skum, 5 til 8 minutter.
- 2Bland 1 ¾ kopp mel og salt i en stor bolle. Hell i gjærblandingen; bland godt til deigen samler seg.
- 3Overfør deigen til en melet overflate og elt til den er jevn, tilsett resten av ¼ kopp mel hvis deigen er for klissete, ca. 2 minutter. Rull deigen ut til en 30 cm stor sirkel. Overfør til en smurt pizzastein eller -plate.