Tynnbunns pizzadeig

Tynnbunns pizzadeig

lær hvordan du lager en tynn og sprø pizzadeig med denne enkle oppskriften. perfekt for hjemmelaget pizza med deilige toppings.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 teskje tørrgjær
  • 1/4 teskje hvitt sukker
  • 3/4 kopp varmt vann
  • 2 kopper hvetemel, delt
  • 1/2 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 1Løs opp gjær og sukker i varmt vann i en bolle. La det stå til gjæren danner et kremaktig skum, 5 til 8 minutter.
  2. 2Bland 1 ¾ kopp mel og salt i en stor bolle. Hell i gjærblandingen; bland godt til deigen samler seg.
  3. 3Overfør deigen til en melet overflate og elt til den er jevn, tilsett resten av ¼ kopp mel hvis deigen er for klissete, ca. 2 minutter. Rull deigen ut til en 30 cm stor sirkel. Overfør til en smurt pizzastein eller -plate.