
Nederlandsk Musterdsoep eller Zaanse Mosterdsoep
oppskrift på dutch musterdsoep eller zaanse mosterdsoep, en smakfull nederlandsk suppe med sennep. perfekt for kalde dager og som forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 (1 pund) pakke bacon, hakket
- 3 spiseskjeer smør
- 1/3 kopp hvetemel
- 1 liter kyllingkraft
- 2 eggeplommer
- 1 kopp kremfløte
- 1/2 kopp grovkornet sennep (som Zaanse-sennep fra Nederland), eller etter smak
- 1 Granny Smith eple - skrelt, kjernet og hakket
Fremgangsmåte
- 1Kok baconet i en stor, dyp stekepanne over middels varme, rør av og til, til det er sprøtt og jevnt brunt, omtrent 10 minutter. Hell av fettet og la baconet renne av på en tallerken med papirhåndkle.
- 2Smelt smøret i en kjele over middels-lav varme. Tilsett melet og rør til blandingen blir pastaaktig og lett gyllen, omtrent 5 minutter. Visp gradvis inn kyllingkraften i melblandingen og la det småkoke over middels varme. Kok og rør til blandingen er tykk og glatt, 10 til 15 minutter. Skru ned varmen til lav.
- 3Pisk eggeplommene og kremfløten sammen til det er godt blandet. Rør sakte inn en fjerdedel av den varme suppen i kremblandingen, og hell deretter blandingen tilbake i suppeterrenget. Rør inn sennepen; vend inn eple og bacon. Kok opp og rør til suppen er varm, men ikke i kokende tilstand.