
Brun smør- og sjokoladekjeks med havregryn
Lær hvordan du lager myke og smakfulle brown butter og sjokolade havrekjeks. En enkel oppskrift perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp smør
- 1 kopp lyst brunt sukker, pakket
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 2 egg
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 3 kopper hurtigkokende havregryn
- 1 3/4 kopper hvetemel
- 1 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 1 kopp semisøte sjokoladebiter
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en kjele over middels varme; kok opp, og rør ofte i kjelen, til smøret er brunt, ca. 5 minutter. Hell det brune smøret over i en bolle og la det avkjøle.
- 2Forvarm ovnen til 168 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
- 3Pisk det brune smøret, brunt sukker og hvitt sukker sammen i en stor bolle til det er glatt og kremaktig. Pisk inn ett egg i smørblandingen til den er jevn; tilsett det andre egget og vaniljeekstrakt, og pisk igjen til det er glatt og jevnt i fargen.
- 4Bland havregryn, mel, natron og salt i en bolle; tilsett dette i smørblandingen og rør til en klebrig deig. Rør inn sjokoladebiter. Sett deigen i teskjeer på bakepapirkledde stekebrett.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til kantene og bunnen er gyldne, ca. 12 minutter. La kakene avkjøle på brettene i 10 minutter før de flyttes over på avkjølingsrist for å avkjøle helt.