
Enkelt hjemmelaget surkål
oppskrift på enkel og rask hjemmelaget surkål, perfekt som tilbehør eller ingrediens i ulike retter. lag din egen surkål hjemme med denne enkle guiden.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 5 pund kål, tynne skiver
- 2. 1 løk, tynne skiver
- 3. 3 spiseskjeer havsalt
- 4. 3 fedd hvitløk, finhakket, eller mer etter smak
- 5. vann til å dekke
Fremgangsmåte
- 11. Bland kål, løk, havsalt og hvitløk i en bolle. Pakk blandingen godt ned i en stor, ren, matvaresikker plastkasse. Kålen vil begynne å lage sin egen lake etter hvert som saltet trekker ut vannet fra kålen.
- 22. Fyll en stor, ren, matvaresikker plastpose med vann og legg den over den saltede kålblandingen slik at ingen av kålen er utsatt for luft.
- 33. La kålen fermentere på et kjølig, tørt sted i 1 til 4 uker (avhengig av hvor syrlig du ønsker at surkåren skal bli). Temperaturen i rommet der du fermenterer surkåren bør ikke overstige 21 grader Celsius (70 grader Fahrenheit).