Hello Fresh Mobile Banner
En enkel pepperkakehus

En enkel pepperkakehus

lag et enkelt og koselig pepperkakehus med denne enkle oppskriften. perfekt for jul og helgeaktiviteter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. Pepperkaker:
  • 2. 2 kopper smør
  • 3. 2 kopper brunt sukker
  • 4. 1 kopp sirup
  • 5. 1 kopp mørk mais sirup
  • 6. 2 spiseskjeer sitronzest (valgfritt)
  • 7. 4 teskjeer kanel
  • 8. 2 teskjeer muskatnøtt
  • 9. 2 teskjeer ingefær
  • 10. 1 teskje salt
  • 11. 1 teskje malt mace (valgfritt)
  • 12. 12 kopper hvetemel
  • 13. Royal icing:
  • 14. 1 (450 gram) pakke melis
  • 15. 3 eggehviter
  • 16. 1 teskje kremortartar
  • 17. 1 dråpe hvit eddik

Fremgangsmåte

  1. 11. Dekk et stykke tykt papp med aluminiumsfolie eller frysepapir, med den matte siden opp, for å lage en base til pepperkakehuset.
  2. 22. Klipp ut maler til pepperkakehuset av tykt papp eller kartong; merk hver del.
  3. 33. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør tre stekebrett uten kant (eller baksiden av stekebrett med kant).
  4. 44. Bland smør, brunt sukker, sirup, og mørk mais sirup i en stor, tykk kjele over middels varme; rør til det er smeltet, ca. 3 minutter. Rør inn sitronskall, kanel, muskat, ingefær, salt og muskatnøtt til det er godt blandet, ca. 2 minutter. Ta av varmen.
  5. 55. Sikt melet i en stor bolle. Rør inn i smørblandingen, 2 kopper av gangen, og bland den siste delen for hånd for å lage en varm, fast deig. Legg en stor håndfull deig på et smurt stekebrett; kjevle ut til ca. 3 mm tykkelse. Hold resten av deigen dekket.
  6. 66. Lett melet pappmalene og legg dem oppå deigen; skjær rundt malene med en skarp kniv. Klipp ut dører eller vinduer etter ønske. Klipp ut skodder, dørhåndtak eller andre detaljer fra restene. Legg resten av restene tilbake i den dekkede beholderen.
  7. 77. Stek i den forvarmede ovnen til de er faste og lett brune i kantene, 5–7 minutter for små deler og 12–15 minutter for store deler. Ta ut av ovnen og legg malene over de stekte delene; trim overflødig med en skarp kniv for å få rene kanter.
  8. 88. La delene avkjøles på stekebrettet til de er faste, 5–10 minutter; overfør til en avkjølingsrist for å avkjøle helt, 15–30 minutter.
  9. 99. Bland melis, eggehviter, kremortart