
En enkel pepperkakehus
lag et enkelt og koselig pepperkakehus med denne enkle oppskriften. perfekt for jul og helgeaktiviteter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. Pepperkaker:
- 2. 2 kopper smør
- 3. 2 kopper brunt sukker
- 4. 1 kopp sirup
- 5. 1 kopp mørk mais sirup
- 6. 2 spiseskjeer sitronzest (valgfritt)
- 7. 4 teskjeer kanel
- 8. 2 teskjeer muskatnøtt
- 9. 2 teskjeer ingefær
- 10. 1 teskje salt
- 11. 1 teskje malt mace (valgfritt)
- 12. 12 kopper hvetemel
- 13. Royal icing:
- 14. 1 (450 gram) pakke melis
- 15. 3 eggehviter
- 16. 1 teskje kremortartar
- 17. 1 dråpe hvit eddik
Fremgangsmåte
- 11. Dekk et stykke tykt papp med aluminiumsfolie eller frysepapir, med den matte siden opp, for å lage en base til pepperkakehuset.
- 22. Klipp ut maler til pepperkakehuset av tykt papp eller kartong; merk hver del.
- 33. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør tre stekebrett uten kant (eller baksiden av stekebrett med kant).
- 44. Bland smør, brunt sukker, sirup, og mørk mais sirup i en stor, tykk kjele over middels varme; rør til det er smeltet, ca. 3 minutter. Rør inn sitronskall, kanel, muskat, ingefær, salt og muskatnøtt til det er godt blandet, ca. 2 minutter. Ta av varmen.
- 55. Sikt melet i en stor bolle. Rør inn i smørblandingen, 2 kopper av gangen, og bland den siste delen for hånd for å lage en varm, fast deig. Legg en stor håndfull deig på et smurt stekebrett; kjevle ut til ca. 3 mm tykkelse. Hold resten av deigen dekket.
- 66. Lett melet pappmalene og legg dem oppå deigen; skjær rundt malene med en skarp kniv. Klipp ut dører eller vinduer etter ønske. Klipp ut skodder, dørhåndtak eller andre detaljer fra restene. Legg resten av restene tilbake i den dekkede beholderen.
- 77. Stek i den forvarmede ovnen til de er faste og lett brune i kantene, 5–7 minutter for små deler og 12–15 minutter for store deler. Ta ut av ovnen og legg malene over de stekte delene; trim overflødig med en skarp kniv for å få rene kanter.
- 88. La delene avkjøles på stekebrettet til de er faste, 5–10 minutter; overfør til en avkjølingsrist for å avkjøle helt, 15–30 minutter.
- 99. Bland melis, eggehviter, kremortart