Fire kjøtt-ragu-lasagne

Fire kjøtt-ragu-lasagne

oppskrift på en deilig lasagne med fire typer kjøtt ragú. perfekt for en mettende og smakfull middagsrett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 4 spiseskjeer usaltet smør
  • 4 spiseskjeer hvetemel
  • 2 2/3 kopper melk
  • Ferskrevet muskatnøtt etter smak
  • Salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 2 unser pancetta, finhakket
  • 1 middels løk, finhakket
  • 1 middels selleristang med blader, finhakket
  • 1 liten gulrot, finhakket
  • 4 unser benfri kalveskank eller rundstek, kjøttdeig
  • 4 unser svinefilet, uten fett, eller kjøttdeig av svin
  • 8 unser storfe skirt steak, kjøttdeig
  • 1 unser tynnsnittet prosciutto di Parma, hakket
  • 2/3 kopp tørr rødvin
  • 1 1/2 kopper kyllingkraft
  • 2 kopper melk
  • 3 bokser (ca. 500 g) plommetomater, drenert
  • 12 lasagneplater uten forkokning, eller flere om nødvendig
  • 1/2 kopp revet Parmesanost
  • 1 kopp revet mozzarellaost
  • Reynolds Wrap® aluminiumsfolie

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor kjele, smelt smøret over middels høy varme. Visp inn melet og kok, rør ofte, i 3 minutter. Rør sakte inn melken og muskatnøtten. Kok over middels varme i 3–5 minutter, av og til med å vispe, til det er litt tykkere. Smak til med salt og pepper. Ta av varmen og la avkjøle.
  2. 2Varm opp en stor nederlandsk ovn over middels høy varme. Tilsett pancetta og stek, rør ofte, i 5 minutter. Tilsett løk, selleri og gulrøtter, og fortsett å koke i 6–7 minutter til de er myke og aromatiske. Tilsett kjøttet og kok, rør ofte, til det er dypt brunt. Hell vinen i pannen og skru ned varmen til middels lav. Kok til vinen har redusert til halvparten, ca. 3 minutter.
  3. 3Tilsett ½ kopp kraft i kjelen og la det småkoke i 10 minutter, eller til det er helt fordampet. Gjenta med ytterligere ½ kopp kraft. Rør inn den siste ½ koppen kraft og melken. Dekk delvis til kjelen og la det småkoke i 1 time, rør ofte. Tilsett tomatene, knus dem mens de går i kjelen. Kok uten lokk på middels-lav varme i ytterligere 45 minutter, slik at sausen får en tykk, kjøttfull konsistens. Smak til med salt og pepper.
  4. 4I en stor ildfast form, fordel et tynt lag med béchamelsaus. Legg et lag med pasta, deretter et lag med béchamel og så et lag med ragù. Gjenta til du har brukt opp all pastaen. På det øverste laget med pasta, fordel béchamelsausen og topp med parmesan og mozzarella. Dekk med Reynolds Wrap®-aluminiumfolie og stek i en forvarmet ovn ved 175°C (350°F) i 40–45 minutter. Fjern folien og stek i ytterligere 10 minutter til det er gyllent og sprøtt. La hvile i 10 minutter før servering.