Urtepotet-Rosti
Lær hvordan du lager herbed potato rosti - en enkel og smakfull rett perfekt som forrett eller tilbehør. Rask å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund Yukon Gold-poteter
- 1/4 kopp hakket persille
- 1/4 kopp hakket grønn løk
- 1 teskje finhakket fersk rosmarin eller dill
- 1/2 teskje pepper
- 1/4 teskje salt
- 1/2 kopp Gay Lea rømme
- 1 1/2 teskje Dijon-sennep
Fremgangsmåte
- 1Riv de uskrelte potetene med en kjøkkenmaskin eller rivjern. Klem ut all vannet av potetene. Vend potetene med halvparten av hver av persillen og grønn løk, rosmarinen, pepperen og saltet til det er godt blandet. Fordel blandingen i fire like store porsjoner.
- 2Varm opp halvparten av smøret i en stor, non-stick stekepanne på høy varme. Når smøret begynner å skumme, tilsett potetblandingen og bruk en silikonspatel til å forme den til fire individuelle sirkler med lik tykkelse. Skru ned varmen til middels-høy og stek i 4 til 5 minutter, eller til undersiden er fast og det dannes en gylden skorpe.
- 3Tilsett resten av smøret og vend forsiktig på rostiene; stek i ytterligere 5 minutter, eller til rostiene er gyldne og det bobler aktivt i midten av hver sirkel. La dem renne av på kjøkkenpapir.
- 4I mellomtiden bland rømme med resten av persillen, grønn løk og sennep. Server med varme rosti.