Kantarellsuppe med villris
Oppskrift på en kremet soppsuppe med kantarell og villris. Perfekt for høstsesongen, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 løk, hakket
- 1/2 hode hvitløk, finhakket
- 5 kopper ferske kantarell, eller mer etter smak
- 1 kopp villris
- 4 kopper kyllingkraft, eller mer etter smak
- 3 spiseskjeer soyasaus
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 1 spiseskje tørket persille
- 2 teskjeer malt svart pepper
- 2 teskjeer dill
- 1 teskje malt paprika
- 1 teskje salt, eller mer etter smak
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenolje i en stor gryte på middels lav varme. Tilsett løk og hvitløk; kok og rør til de er myke, men ikke brune, ca. 2 minutter. Tilsett kantarellsopp; kok og rør til overflødig væske har fordampet, 5 til 10 minutter. Rør inn villris; kok og rør i 1 til 2 minutter.
- 2Hell buljong i gryten; kok opp suppen. Skru ned varmen og la den småkoke til soppen er mør, 20 til 30 minutter. Rør inn soyasaus, sitronsaft, persille, svart pepper, dill, paprika og salt. La den småkoke til smakene har blandet seg, ca. 10 minutter til.