Brokkoli- og blomkålssalat
oppskrift på en frisk og smakfull broccoli og blomkålssalat, perfekt som forrett eller som tilbehør til hovedretten. enkel å lage og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund bacon
- 2 kopper majones
- 1/3 kopp revet Parmesanost
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 1/2 teskje tørket basilikum
- 4 kopper broccolibuketter
- 4 kopper blomkålbuketter
- 1 stor rød løk, tynne skiver
- 1 stor hodesalat, kuttet i bitestørrelse biter
- 2 kopper krydrede croutoner
- 1 kopp skivede vannkastanjer
Fremgangsmåte
- 1Legg bacon i en stor stekepanne og stek over middels høy varme, snu av og til, til det er jevnt brunt, ca. 10 minutter. La baconet renne av på kjøkkenpapir.
- 2Visp majones, Parmesanost, sukker og basilikum sammen i en stor bolle til det er glatt. Tilsett brokkoli, blomkål og rødløk i majonesblandingen; vend forsiktig for å dekke. Sett salaten i kjøleskapet til den er avkjølt og smakene har blandet seg, 3 timer til over natten.
- 3Smuldre baconet. Bland bacon, salat, krutonger og vannkastanjer inn i salaten.