Mikeys ølbrød
oppskrift på mikeys beer bread – et mykt og smakfullt brød med øl. perfekt til frokost, lunsj eller som tilbehør. enkelt å lage og perfekt for helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3 kopper hvetemel
- 2. 1/2 kopp havregryn
- 3. 1/4 kopp hvitt sukker
- 4. 1 teskje bakepulver
- 5. 1 teskje salt
- 6. 1 1/2 kopper daggammelt øl
- 7. 2 spiseskjeer smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Smør en brødform på 9x5 tommer.
- 22. Visp mel, havregryn, sukker, bakepulver og salt sammen i en bolle. Rør inn øl og smør i melblandingen med en tresleiv til deigen er godt blandet; hell den i den forberedte formen.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, omtrent 1 time. La brødet avkjøle i 10 minutter før det skjæres i skiver.