sursild og agurksalat

sursild og agurksalat

Lær hvordan du lager en deilig sursild og agurksalat. Perfekt for forretter eller helgekos. En enkel oppskrift med friske smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 frøfrie engelske agurker, tynne skiver
  • 4 modne tomater, i terninger
  • 1 løk, tynne skiver
  • 1 kopp eplecidereddik
  • 1/2 kopp sukker
  • 2 (12 ounces) glass med sild syltet i vinssaus (som VitaR), væsken er drenert og reservert

Fremgangsmåte

  1. 1Bland agurk, tomater og løk i en stor glassbolle.
  2. 2Rør eddik og sukker sammen i en liten kjele over middels lav varme og kok opp; kok og rør til sukkeret er oppløst. Hell over grønnsaksblandingen. Mariner grønnsakene i kjøleskapet i 30 minutter.
  3. 3Rør inn den reserverte væsken fra silden i grønnsaksblandingen. Vend silden forsiktig inn i grønnsaksblandingen. Sett i kjøleskapet i ytterligere 1 time før servering.