Bolognesesaus
Lær hvordan du lager en deilig bolognese saus med en enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull middag til hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 4 skiver bacon, kuttet i 1,5 cm biter
- 1 stor løk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 450 gram magert kjøttdeig av storfe
- 225 gram svinekjøttdeig
- 225 gram ferske sopp, skivet
- 2 gulrøtter, raspet
- 1 stilk selleri, hakket
- 1 (794 gram) boks med italienske plommetomater
- 170 gram tomatsaus
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 1/2 kopp kyllingkraft
- 1/2 teskje tørket basilikum
- 1/2 teskje tørket oregano
- salt og pepper etter smak
- 450 gram pasta
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor stekepanne over middels varme og stek bacon, løk og hvitløk til baconet er brunt og sprøtt; sett til side.
- 2Brun storfekjøtt og svinekjøtt i en stor kjele. Hell av overflødig fett. Rør inn baconbiter, sopp, gulrøtter, selleri, tomater, tomatsaus, vin, kraft, basilikum, oregano, salt og pepper i kjelen. Dekk til, reduser varmen og la det småkoke i én time, av og til omrøring.
- 3Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pasta og kok i 8 til 10 minutter eller til den er al dente; sil av vannet.
- 4Server sausen over den varme pastaen.