Rekerkroketter
oppskrift på deilige shrimp croquettes, perfekte som forrett eller snacks. enkel å lage med ferske reker og krydder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 8 skiver hvitt brød, uten skorpe og kuttet i 1/4 tommers terninger
- 8 unser torskefilet
- 8 unser skrelte og rensede mediumstore reker
- 2 eggehviter, pisket
- 2 teskjeer maisstivelse
- 4 teskjeer salt
- malt svart pepper
- 2 klyper malt ingefær
- 1 kvart liter peanøttolje til steking
Fremgangsmåte
- 1Forvarm en ovn til 175 grader C (350 grader F).
- 2Legg den terte brødet på et bakepapirkledd stekebrett, og stek i den forvarmede ovnen til det er tørt og gyldent, ca. 10 minutter. Ta ut og avkjøl.
- 3I mellomtiden, finhakk torsk og reker, og legg det i en blandingsbolle sammen med de piskede eggehvitene. Strø over maisstivelse, salt, pepper og ingefær. Bland godt, og form til 8 baller. Rull ballene i de ristet brødkrutongene og sett til side.
- 4Varm opp olje i en dypfryer eller stor kjele til 175 grader C (350 grader F).
- 5Friter ballene 4 av gangen til de blir lyse, gyldne, ca. 2 minutter. La dem renne av på et fat med kjøkkenpapir. Når den andre batchen med croquettes er ferdig, legger du den første batchen tilbake i den varme oljen og friter igjen til de er dype, gyldne, og croquettes ikke lenger er ugjennomsiktige i midten. La dem renne av på kjøkkenpapir mens du friterer den andre batchen.