Havregrynskrydderkaker
oppskrift på deilige havregrynskaker med krydder, perfekte som snacks eller til kaffekosen. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp brunt sukker
- 3/4 kopp margarin
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 2 egg
- 1/3 kopp melk
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 kopper hvetemel
- 1 teskje natron
- 1 teskje malt nellik
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje malt muskatnøtt
- 1 1/2 kopper hurtigkokte havregryn
- 1 kopp gule rosiner
- 1/2 kopp hakkede valnøtter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 2Pisk brunt sukker, margarin og hvitt sukker med en elektrisk mikser i en stor bolle til det blir kremaktig. Pisk inn eggene til de er godt blandet; tilsett melk og vanilje.
- 3Sikt mel, natron, nellik, salt og muskatnøtt sammen i en bolle. Tilsett melblandingen i sukkerblandingen og pisk til det er godt blandet.
- 4Rør inn havregryn, rosiner og valnøtter i sukkerblandingen; avkjøl deigen i minst 30 minutter. Klo opp deigen med en spiseskje og legg den med 5–7 cm mellomrom på bakepapirkledde stekebrett.
- 5Stek i forvarmet ovn til de er gylne, ca. 10 minutter.