Hello Fresh Mobile Banner
Basis myk hvit skiveloaf

Basis myk hvit skiveloaf

Lær å lage en myk og saftig hvit skivedeig med vår enkle oppskrift på soft white sandwich loaf. Perfekt til frokost eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1. Ubleket allsidig mel (bruk kun Gold Medal, King Arthur eller Pillsbury): 2 1/4 kopper pluss 2 1/2 spiseskjeer (12 unser eller 341 gram)
  • 2. vann, romtemperatur (20° til 32°C): knapp 1 3/4 væskekopper (14,3 unser eller 405 gram)
  • 3. honning: 2 spiseskjeer pluss 1 teskje (1,5 unser eller 45 gram)
  • 4. hurtiggjær: 3/4 teskje (2,4 gram)
  • 5. to 8 1/2 x 4 1/2 tommers brødformer, lett smurt med kokespray eller olje
  • 6. en bakeplate eller bakestein
  • 7. ubleket allsidig mel (bruk kun Gold Medal, King Arthur eller Pillsbury): 2 kopper pluss 3 spiseskjeer (ca. 11 unser eller 311 gram)
  • 8. tørrmelk, helst fettfri: 1/4 kopp (1,5 eller 40 gram)
  • 9. hurtiggjær: 3/4 teskje (2,4 gram)
  • 10. usaltet smør, myknet: 9 spiseskjeer (4,5 unser eller 128 gram)
  • 11. salt: 2 1/4 teskjeer (15 gram)
  • 12. Valgfritt: smeltet smør: 1 spiseskje (0,5 unser eller 14 gram)

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag svampen. I en miksebolle eller annen stor bolle, bland mel, vann, honning og tørrgjær. Visp til det er veldig glatt, for å innlemme luft, ca. 2 minutter. Svampen vil ha konsistens som en tykk røre. Skrap ned sidene av bollen, og dekk med plastfolie.
  2. 22. Lag melblandingen og tilsett i svampen. I en middels stor bolle, visp sammen mel (reserver 1/4 kopp hvis du blander for hånd), tørr melk og tørrgjær. Strø dette over svampen og dekk tett med plastfolie. La det fermentere i 1 til 4 timer ved romtemperatur. (I løpet av denne tiden vil svampen boble gjennom meldekselet på enkelte steder: dette er helt i orden.)
  3. 33. Bland deigen. Metode for blanding: Tilsett smør i bollen og bland med deigkroken på lav hastighet (#2 hvis du bruker en KitchenAid) i 1 minutt, eller til melet er fuktet nok til å danne en grov deig. Skrap ned eventuelle deigbiter. Dekk bollen med plastfolie og la deigen hvile i 20 minutter. Strø over saltet og elt deigen på middels hastighet (#4 KitchenAid) i 7 til 10 minutter. Den vil ikke løsne fra bollen før de siste minutt av eltingen; den skal være glatt, skinnende og klebe litt til fingrene. Med en oljet slikkepott, skrap ned eventuelt deig som klistrer seg til sidene av bollen. Hvis deigen ikke er fast nok, elt inn litt mel. Hvis den ikke er klissete i det hele tatt, spray den med litt vann og elt inn. (Vekten på deigen vil være omtrent 1258 gram / 44,25 unser.)
  4. 44. Bland deigen. (Dette er en gjentakelse av punkt 3, se over.)
  5. 55. For håndmetoden: Tilsett salt og smør i bollen, og rør med en tresleiv eller med hånden til alt melet er fuktet. Elt deigen i bollen til den samler seg, og skrap den deretter ut på en lett