Pizzadeig til ovnen
Lær hvordan du lager den perfekte pizzadeigen til ovn. En enkel oppskrift som gir sprø og deilige pizzaer, perfekt for helgen eller hverdagsmaten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp vann
- 1 ½ teskjeer tørrgjær
- 1 teskje hvitt sukker
- 3 kopper brødmel
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 ½ teskjeer salt
Fremgangsmåte
- 1Bland vann, gjær og sukker sammen i bollen på en kjøkkenmaskin til sukkeret er oppløst. Tilsett hvetemel, olivenolje og salt. Elt med eltekroken til deigen er glatt og elastisk, ca. 10 minutter.
- 2Dekk deigen til og sett den i kjøleskapet, gjerne i 8 timer eller over natten.
- 3Slå lett på deigen for å få ut lufta. Del den i to deler på en lett melet overflate. Form til baller; dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la hvile i 2 til 3 timer. Kjevl ut eller strekk deigen til ønsket tykkelse.