Pizzadeig til ovnen

Pizzadeig til ovnen

Lær hvordan du lager den perfekte pizzadeigen til ovn. En enkel oppskrift som gir sprø og deilige pizzaer, perfekt for helgen eller hverdagsmaten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp vann
  • 1 ½ teskjeer tørrgjær
  • 1 teskje hvitt sukker
  • 3 kopper brødmel
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 ½ teskjeer salt

Fremgangsmåte

  1. 1Bland vann, gjær og sukker sammen i bollen på en kjøkkenmaskin til sukkeret er oppløst. Tilsett hvetemel, olivenolje og salt. Elt med eltekroken til deigen er glatt og elastisk, ca. 10 minutter.
  2. 2Dekk deigen til og sett den i kjøleskapet, gjerne i 8 timer eller over natten.
  3. 3Slå lett på deigen for å få ut lufta. Del den i to deler på en lett melet overflate. Form til baller; dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la hvile i 2 til 3 timer. Kjevl ut eller strekk deigen til ønsket tykkelse.