Tynn bunnpizza-deig

Tynn bunnpizza-deig

oppskrift på tynn pizzadeig som er enkel å lage, perfekt for en sprø og smakfull pizza. ideell for hurtige middager og helgehelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp varmt vann (40 til 45 grader C / 100 til 110 grader F)
  • 1/4 kopp hvitt sukker
  • 2 1/4 teskjeer tørrgjær
  • 2 1/2 kopper hvetemel, eller mer etter behov
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1/2 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 1Bland varmt vann og sukker sammen i en bolle; tilsett gjær. La stå til gjærblandingen blir skummende, ca. 10 minutter.
  2. 2Hell gjærblandingen over i en stor bolle; tilsett mel, olivenolje og salt. Elt deigen i 6 til 8 minutter, og tilsett mer mel om nødvendig for å unngå at deigen setter seg fast i hendene. Dekk til bollen og la den hvile i 20 til 30 minutter.
  3. 3Smør to pizzapanne eller bakeplater.
  4. 4Del deigen i to deler. Form hver del til en ball og kjevle ut hver til en flat, rund bunn med en kjevle.
  5. 5Legg ett stykke deig over hendene dine med knokene vendt oppover, direkte under midten av deigen. Bruk knokene og baksiden av hendene til å kaste deigen opp i luften i en sirkulær bevegelse, og snurr deigen. Dette tynner ut midten av deigen og former den polstrede kanten på pizzaen. Når kanten er ca. 0,6 cm tykk, legger du deigen på pannen. Diameteren på pizzaen vil være omtrent 25 cm. Gjenta med det andre stykket deig.