Frokost til middag
Oppdag kreative og smakfulle oppskrifter for frokost til middag. Perfekt for en enkel og sunn kveldsmåltid. Lær hvordan du lager det hjemme!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 1 kopp vann
- ½ kopp ris
- 2 skiver bacon
- 1 teskje olje, eller etter behov
- 2 egg, pisket
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 1 klype kanel sukker, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1Kok opp vann og ris i en kjele. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til risen er mør og væsken er absorbert, ca. 20 til 25 minutter.
- 2Legg bacon i en stor stekepanne og stek over middels-høy varme, snu av og til, til det er jevnt brunt, ca. 10 minutter. La baconet renne av på kjøkkenpapir. Smuldre baconet i små biter.
- 3Varm opp olje i en stekepanne over middels varme; kok og rør inn eggene til de er stivnet, ca. 5 minutter. Krydre eggerøren med salt og pepper.
- 4Legg lagvis ris, egg og bacon i en bolle; topp rikelig med kanel og sukker.