Krydrede kyllingburgere

Krydrede kyllingburgere

oppskrift på spicy chicken burgers med saftig kylling, krydrede sauser og friske tilbehør. perfekt for en smakfull middag eller grillkveld.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss chilipulver
  • 1 ½ ts salt
  • 1 ½ ts malt spisskummen
  • 1 ½ ts finhakket hvitløk
  • 1 ts malt svart pepper
  • 450 g kyllingkjøttdeig
  • 1 egg
  • 1 stor avokado – delt i to, uten stein og skrelt
  • ¼ ts hvitløkspulver
  • ¼ ts salt
  • 1 (ca. 225 g) beger lett rømme
  • 1 ½ kopper strimlet kål
  • 4 fullkorns Kaiser-brød
  • 1 stor tomat, skivet (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Bland chilipulver, 1 1/2 teskje salt, spisskummen, finhakket hvitløk og svart pepper i en liten bolle.
  2. 2Strø 3/4 av chilipulverblandingen over den malte kyllingen i en stor bolle. Tilsett egg; bland godt og form til 4 burgere.
  3. 3Forvarm grillen til middels varme og pensle risten lett med olje. Grill burgerne til de er godt brune og saften renner ut, ca. 5 minutter på hver side. En øyemålstermometer som settes inn i midten bør vise minst 74 °C (165 °F).
  4. 4Mos avocado i en liten bolle; krydre med hvitløkspulver og 1/4 teskje salt.
  5. 5Bland resten av chilipulverblandingen, rømme og revet kål i en bolle for å lage coleslaw.
  6. 6Rist Kaiserbrødene lett på grillen. Legg kyllingburgerne på brødene. Topp hver burger med most avocado, en stor skje coleslaw og skiver av tomat.