Krydrede kyllingburgere
oppskrift på spicy chicken burgers med saftig kylling, krydrede sauser og friske tilbehør. perfekt for en smakfull middag eller grillkveld.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss chilipulver
- 1 ½ ts salt
- 1 ½ ts malt spisskummen
- 1 ½ ts finhakket hvitløk
- 1 ts malt svart pepper
- 450 g kyllingkjøttdeig
- 1 egg
- 1 stor avokado – delt i to, uten stein og skrelt
- ¼ ts hvitløkspulver
- ¼ ts salt
- 1 (ca. 225 g) beger lett rømme
- 1 ½ kopper strimlet kål
- 4 fullkorns Kaiser-brød
- 1 stor tomat, skivet (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Bland chilipulver, 1 1/2 teskje salt, spisskummen, finhakket hvitløk og svart pepper i en liten bolle.
- 2Strø 3/4 av chilipulverblandingen over den malte kyllingen i en stor bolle. Tilsett egg; bland godt og form til 4 burgere.
- 3Forvarm grillen til middels varme og pensle risten lett med olje. Grill burgerne til de er godt brune og saften renner ut, ca. 5 minutter på hver side. En øyemålstermometer som settes inn i midten bør vise minst 74 °C (165 °F).
- 4Mos avocado i en liten bolle; krydre med hvitløkspulver og 1/4 teskje salt.
- 5Bland resten av chilipulverblandingen, rømme og revet kål i en bolle for å lage coleslaw.
- 6Rist Kaiserbrødene lett på grillen. Legg kyllingburgerne på brødene. Topp hver burger med most avocado, en stor skje coleslaw og skiver av tomat.