Cream of Wheat (semulegrynsgrøt)

Cream of Wheat (semulegrynsgrøt)

Lær hvordan du lager kremet semolina-grøt med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost eller som et varmt måltid når som helst på dagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 2 kopper melk
  • 1 kopp vann
  • 1 ½ teskje smør
  • ¼ teskje salt
  • ⅓ kopp semuljemel
  • 1 spiseskje hvitt sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Bland melk, vann, smør og salt i en kjele over middels høy varme. Kok opp under omrøring, og fjern deretter fra varmen. Hell i semulegryn i en jevn strøm, og visp kontinuerlig for å unngå klumper.
  2. 2Sett kjelen tilbake på middels varme; visp til grøten koker opp, ca. 2 minutter. Skru ned varmen til lav og dekk til; kok til grøten tykner, ca. 20 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn sukker.
  3. 3La grøten stå i 3 til 5 minutter før servering.