Cream of Wheat (semulegrynsgrøt)
Lær hvordan du lager kremet semolina-grøt med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost eller som et varmt måltid når som helst på dagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 2 kopper melk
- 1 kopp vann
- 1 ½ teskje smør
- ¼ teskje salt
- ⅓ kopp semuljemel
- 1 spiseskje hvitt sukker
Fremgangsmåte
- 1Bland melk, vann, smør og salt i en kjele over middels høy varme. Kok opp under omrøring, og fjern deretter fra varmen. Hell i semulegryn i en jevn strøm, og visp kontinuerlig for å unngå klumper.
- 2Sett kjelen tilbake på middels varme; visp til grøten koker opp, ca. 2 minutter. Skru ned varmen til lav og dekk til; kok til grøten tykner, ca. 20 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn sukker.
- 3La grøten stå i 3 til 5 minutter før servering.