Raghavans Garam Masala
Lær å lage raghavan's garam masala hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt krydderblanding for indiske retter med rik smak og aroma.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje korianderfrø
- 2 teskjeer spisskummenfrø
- 1 teskje svarte pepperkorn
- 1/2 teskje hele nellikspiker
- 1/2 teskje kardemomfrø (fra grønne eller hvite kardemommposer)
- 2 laurbærblad
- 2 tørkede chile de arbol-pepper, uten stilk
- 1 (7,5 cm) kanelstang, brutt i mindre biter
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en liten stekepanne over middels høy varme. I mellomtiden, i en liten, varmebestandig bolle, rør sammen korianderfrø, spisskummenfrø, pepperkorn, nellik, kardemommefrø, laurbærblader, tørkede chiles de arbol og kanelstykker. Strø krydderne i den varme pannen og rist dem, ryst pannen av og til, til koriander og spisskummen er rødbrune, kanel og laurbærblader ser sprø og krøllete ut, chiles er svarteflekkete, de andre krydderne er lett askeaktige svarte, og hele blandingen er svært aromatisk, i 1 til 2 minutter. Overfør umiddelbart til bollen.
- 2Når krydderne er helt avkjølt, knus chiles og mal alt i en krydderkvern (eller en kaffekvern eller kraftig blender) til konsistensen av finmalt svart pepper. Oppbevar i en lufttett beholder på et kjølig, mørkt sted i opptil 3 måneder.