Better-Than-Bakery No-Knead Sourdough
Lær hvordan du lager en fantastisk no-knead sourdough med denne enkle oppskriften. Perfekt for nybegynnere og sourdough-entusiaster. Ingen elting nødvendig!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 3 kopper vann i romtemperatur
- 2 ½ teskjeer salt
- 1 kopp surdeigsstarter
- 6 kopper brødmel
- 1 spiseskje maisenna, eller mer etter behov
Fremgangsmåte
- 1Bland vann og salt sammen i en veldig stor bolle. Tilsett surdeigsstarter og visp kraftig for å blande og aerere; rør inn 3 kopper brødmel til deigen er jevnt blandet. Rør inn de resterende 3 koppene brødmel til deigen er helt jevnet.
- 2Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og sett til side til deigen er boblende og har økt i volum, ca. 12 til 15 timer.
- 3Vend deigen ut på en godt melet arbeidsflate med melete hender. Vend deigen flere ganger for å dekke den med mel. Sett deigen tilbake i en oljet bolle og la den hvile til den er doblet i størrelse, men ikke så mye at den kollapser, ca. 2 til 3 timer.
- 4Forvarm en ovnsikker, med lokk, støpejernsgryte (minst 8 liter) i en ovn på 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit) i 30 minutter.
- 5Forsiktig, bruk ovnsbeskyttelseshansker, fjern støpejernsgryten fra ovnen og strø maisenna i bunnen for å forhindre at deigen setter seg fast.
- 6Forsiktig, rull deigen ut av den oljede bollen og inn i støpejernsgryten; sett på lokket.
- 7Stek i ovnen i 30 minutter. Ta av lokket og fortsett bakingen til skorpen er lett brunet, ca. 15 minutter til. Forsiktig, vipp brødet ut på en avkjølingsrist for å avkjøle helt.