
4 eplekaker
Lær hvordan du lager en deilig og saftig eplekake med denne enkle oppskriften. Perfekt til høstfester og helgekos!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Sesong: høst
Ingredienser
- 1. 2 kopper hvetemel
- 2. 1 teskje salt
- 3. 3/4 kopp kaldt smør, skåret i biter
- 4. 1/3 kopp kaldt vann
- 5. 3 1/4 pund epler, skrellet og skivet
- 6. 2 spiseskjeer sitronsaft
- 7. 1 1/2 kopper Apple Pie Bland, oppskrift følger
- 8. 4 1/2 kopper sukker
- 9. 4 1/2 kopper brunt sukker
- 10. 2 kopper hvetemel
- 11. 3 spiseskjeer malt kanel
- 12. 1 teskje malt muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 22. For å lage bunnen: Bland mel, salt og smør i en food processor til smøret er på størrelse med erter, ca. 15 pulser. Tilsett kaldt vann og kjør til deigen samler seg til en ball, ca. 20 sekunder. Form deigen til en ball og del den i to. Kjevle ut den ene halvdelen for å lage bunnen til paien. Plasser paibunnen i en 25 cm dyp paiform.
- 33. Fyll bunnen med eplene. Drypp sitronsaft over eplene og topp med eplefyll i midten av paien. Kjevle ut den andre delen av deigen og legg den over eplefyllet.
- 44. Flytt ovnracket til midten av ovnen. Dekk kantene på paibunnen tett med tre striper aluminiumsfolie. Dekk toppen av paien løst med et 30 x 30 cm stykke folie. Plasser paien på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i 1 time og 15 minutter. Fjern det store stykket med folie, men la stripene sitte igjen, og stek videre til paien er godt brunet, ca. 10–15 minutter. Stripene kan fjernes de siste 5 minuttene, om nødvendig, for å få en brunere skorpe.
- 55. Bland alle ingrediensene sammen.