Panettone

Panettone

lær hvordan du lager den deilige og luftige panettone, en klassisk italiensk julekake perfekt for høytiden. oppskrift, tips og trinn for trinn guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 240 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Sesong: vinter

Ingredienser

  • 1. 1 stk usaltet smør, myknet til romtemperatur
  • 2. 2 egg og 3 eggeplommer
  • 3. 3 1/2 kopper mel
  • 4. 1 kopp melk
  • 5. 1 kopp sukker
  • 6. 1/2 kopp currants, bløtlagt i varm vann i 1 time og deretter drenert
  • 7. Skallet av 2 appelsiner
  • 8. 2 teskjeer kremortartari
  • 9. 1 1/2 teskjeer natron

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 grader. Smør og mel en 8-tommers rund kakeform.
  2. 2I en mikser, pisk smør med egg og eggeplommer til det blir lyst gult, ca. 3 til 4 minutter.
  3. 3Fest deigenkrok på mikseren, og mens den går, tilsett halvparten av melet.
  4. 4Tilsett halvparten av melken og bland i ett minutt.
  5. 5Tilsett resten av melet, deretter resten av melken, og all sukkeret, og la det blande i 20 minutter.
  6. 6Hell deigen ut på en melet arbeidsflate, og strø over currants, appelsinskall, kremortartari og natron. Elt deigen i ca. 5 til 10 minutter.
  7. 7Plasser deigen i en panettoneform og sett den i ovnen.
  8. 8Stek i 35 til 45 minutter, eller til en kakepinne kommer ut tørr.
  9. 9Ta ut av ovnen, snu den opp ned på en rist og la den avkjøle.
  10. 10Toppen skal være ganske sprukket.
  11. 11Skjær i skiver og server.