
Panettone
lær hvordan du lager den deilige og luftige panettone, en klassisk italiensk julekake perfekt for høytiden. oppskrift, tips og trinn for trinn guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 240 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Sesong: vinter
Ingredienser
- 1. 1 stk usaltet smør, myknet til romtemperatur
- 2. 2 egg og 3 eggeplommer
- 3. 3 1/2 kopper mel
- 4. 1 kopp melk
- 5. 1 kopp sukker
- 6. 1/2 kopp currants, bløtlagt i varm vann i 1 time og deretter drenert
- 7. Skallet av 2 appelsiner
- 8. 2 teskjeer kremortartari
- 9. 1 1/2 teskjeer natron
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader. Smør og mel en 8-tommers rund kakeform.
- 2I en mikser, pisk smør med egg og eggeplommer til det blir lyst gult, ca. 3 til 4 minutter.
- 3Fest deigenkrok på mikseren, og mens den går, tilsett halvparten av melet.
- 4Tilsett halvparten av melken og bland i ett minutt.
- 5Tilsett resten av melet, deretter resten av melken, og all sukkeret, og la det blande i 20 minutter.
- 6Hell deigen ut på en melet arbeidsflate, og strø over currants, appelsinskall, kremortartari og natron. Elt deigen i ca. 5 til 10 minutter.
- 7Plasser deigen i en panettoneform og sett den i ovnen.
- 8Stek i 35 til 45 minutter, eller til en kakepinne kommer ut tørr.
- 9Ta ut av ovnen, snu den opp ned på en rist og la den avkjøle.
- 10Toppen skal være ganske sprukket.
- 11Skjær i skiver og server.