Honningglasert laks

Honningglasert laks

Lær hvordan du lager en deilig honningglasert laks med en søt og syrlig glaze. Perfekt til middag eller festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Koking spray
  • 4 (4 ounces) laksefileter med skinn
  • Salt og pepper etter smak
  • 1/4 kopp smør
  • 1/3 kopp olivenolje
  • 1/4 kopp hvit kokende vin
  • 1/4 kopp knust hvitløk
  • 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 1 spiseskje løksalt
  • 1 spiseskje malt sennep
  • 3 dråper sterk saus (som Tabasco®)
  • 3/4 kopp honning, eller etter behov

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Spray et bakepapirkledd stekebrett med matlagingsspray.
  2. 2Legg laksefiletene med skinnsiden ned på stekebrettet; stikk flere ganger med en gaffel. Krydre med svart pepper.
  3. 3Smelt smør i en liten kjele over lav varme. Visp inn olivenolje, hvitvin, hvitløk, Worcestershire-saus, sitronsaft, løk, salt, sennep og hot pepper-saus i det smeltede smøret; kok opp og la det varmes gjennom, ca. 5 minutter. Pensle rikelig over laksefiletene.
  4. 4Stek laksefiletene i den forvarmede ovnen, og pensle med smør hver 5. minutt, til fisken flaker seg lett med en gaffel, ca. 15 minutter. Smør hver filet med honning; fortsett å steke til de er glasert, i 3 til 5 minutter.