Honningglasert laks
Lær hvordan du lager en deilig honningglasert laks med en søt og syrlig glaze. Perfekt til middag eller festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Koking spray
- 4 (4 ounces) laksefileter med skinn
- Salt og pepper etter smak
- 1/4 kopp smør
- 1/3 kopp olivenolje
- 1/4 kopp hvit kokende vin
- 1/4 kopp knust hvitløk
- 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 1 spiseskje løksalt
- 1 spiseskje malt sennep
- 3 dråper sterk saus (som Tabasco®)
- 3/4 kopp honning, eller etter behov
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Spray et bakepapirkledd stekebrett med matlagingsspray.
- 2Legg laksefiletene med skinnsiden ned på stekebrettet; stikk flere ganger med en gaffel. Krydre med svart pepper.
- 3Smelt smør i en liten kjele over lav varme. Visp inn olivenolje, hvitvin, hvitløk, Worcestershire-saus, sitronsaft, løk, salt, sennep og hot pepper-saus i det smeltede smøret; kok opp og la det varmes gjennom, ca. 5 minutter. Pensle rikelig over laksefiletene.
- 4Stek laksefiletene i den forvarmede ovnen, og pensle med smør hver 5. minutt, til fisken flaker seg lett med en gaffel, ca. 15 minutter. Smør hver filet med honning; fortsett å steke til de er glasert, i 3 til 5 minutter.