Chef Johns Friske Bær-Fool

Chef Johns Friske Bær-Fool

oppskrift på chef john's friske bær fool. en enkel og deilig dessert perfekt for sommeren, laget med ferske bær og krem. rask og lett å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp ferske bringebær
  • 1 kopp ferske bjørnebær, delt i to
  • 1 kopp ferske jordbær, renset og delt i fire
  • 1 teskje sitronskall
  • 1 teskje ferskpresset sitronsaft
  • 1/4 kopp hvitt sukker
  • 1 kopp kaldt kremfløte
  • 1/4 kopp crème fraîche
  • 1 spiseskje hvitt sukker
  • 1/4 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1 kopp knuste shortbread-kjeks

Fremgangsmåte

  1. 1Legg bringebær, bjørnebær og jordbær i en bolle. Tilsett sitronskall, sitronsaft og ¼ kopp sukker. Rør til sukkeret er blandet med frukten, og det begynner å dannes saft. Dekk til og sett i kjøleskapet til det er avkjølt, ca. 1 time.
  2. 2Ha kremfløte og crème fraîche i en kald bolle. Tilsett 1 ss sukker og vaniljeekstrakt. Pisk til blandingen har myke topper og skarpe linjer, ca. 5 til 8 minutter.
  3. 3Legg noen kokiekrummer i bunnen av hver serveringsskål. Skje i litt av frukten og en skje med pisket krem. Gjenta lagene, og avslutt med et dryss kokiekrummer.