Kylling fylt med prune og Brie
oppskrift på kylling fylt med svisker og brie ost. en elegant rett som er perfekt for spesielle anledninger eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer smør, delt
- 2 store sjalottløk, tynne skiver
- 1/4 kopp Sunsweet® Amaz!n™ hakkede svisker
- 4 middels store, benfrie og skinnløse kyllingbryst
- 4 unser Brieost, delt i 4 skiver
- Salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 1/4 kopp plommesyltetøy eller syltetøy
- 1/4 kopp hvit balsamicoeddik
- Hakket fersk basilikum
Fremgangsmåte
- 1Smelt 1 spiseskje smør i en stor stekepanne. Tilsett sjalottløk og kok over middels varme i 5 minutter, eller til den er veldig myk, rør jevnlig. Tilsett Amazin Diced Prunes og kok i ytterligere 5 minutter.
- 2Lag et horisontalt snitt i hver kyllingbryst for å danne en stor lomme. Fordel like mye løkblandingen og et stykke ost inni hvert bryst, og fest med tannpirkere; krydre med salt og pepper. Brun kyllingen i resten av smøret på begge sider. Dekk til med aluminiumsfolie og kok på lav varme i 10 minutter, snu en eller to ganger.
- 3Rør sammen syltetøy og eddik, og hell over kyllingen. Kok i ytterligere 10 til 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt og sausen er litt tykkere. Fjern tannpirkerne og topp med hakket frisk basilikum.