Hjemmelaget ristet peanøttsmør
Lag ditt eget ristede peanøttsmør hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som snacks. Sunn og smakfull måte å nyte peanøtter på.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1,5 dl usaltede rå peanøtter
- 1 1/2 teskje peanøttolje
- 1/2 teskje hvitt sukker
- 1/8 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Fordel peanøttene på et stekebrett med kant.
- 2Stek peanøttene, og rør om hver 2. minutt, til de er gylne og aromatiske, ca. 6 til 8 minutter.
- 3Bland peanøtter, peanøttolje, sukker og salt i en foodprocessor utstyrt med en metallskive; kjør til peanøttene er hakket og blandingen former en ball, ca. 2 minutter. Skrap ned i foodprocessorens bolle; kjør videre til ønsket konsistens, ytterligere 1 til 3 minutter.