Mini dobbeltbakte poteter

Mini dobbeltbakte poteter

Lær å lage deilige mini twice-baked poteter med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller liten snack. Rask og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. 6 skiver bacon
  • 1 ½ pund småpoteter
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 3 spiseskjeer smør, smeltet
  • 3 spiseskjeer mascarponeost
  • 3 grønne løk, finhakket
  • 3 spiseskjeer revet Cheddar-ost
  • ½ pund reker, skrelte og rensede
  • 1 klype creol-krydder, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). (Hvis du bruker en benkoppvarmet induksjonsovn, forvarm på "Combo 3"-innstillingen).
  2. 2Kok bacon i en stor stekepanne over middels høy varme, snu av og til, til det er jevnt brunt, ca. 10 minutter. La baconet renne av på kjøkkenpapir; smuldre det opp i små biter.
  3. 3Vend potetene i vegetabilsk olje for å dekke dem; krydre med salt og pepper. Fordel potetene på et bakepapirkledd stekebrett.
  4. 4Stek potetene i den forvarmede ovnen til de er møre, ca. 30 minutter i den konvensjonelle ovnen og 20 minutter i benkoppvarmet induksjonsovn. La potetene avkjøle til de er enkle å håndtere, ca. 5 minutter.
  5. 5Skjær av den øverste 1/4 av hver potet på langs. Bruk en melonballer eller liten skje til å skrape ut innmaten i en bolle, og la det være igjen omtrent 1/8 tomme av innmaten på skallet.
  6. 6Mos smør og mascarponeost inn i potetinnmaten i bollen. Pisk med en håndmikser til det er luftig, ca. 30 sekunder. Rør inn bacon, grønn løk og Cheddar-ost. Fyll potetskallene med potetblandingen; legg dem tilbake på stekebrettet.
  7. 7Stek de fylte potetene i den forvarmede ovnen til de er gjennomvarme, ca. 5 minutter. Sett ovnens grillelement på; gratiner potetene til osten er boblende og gyllen, 3–4 minutter. Ta ut av ovnen.
  8. 8Krydre reker med Creole-krydder; overfør dem til en grillpanne.
  9. 9Grill rekene over høy varme til de er ugjennomsiktige, ca. 3 minutter. (Hvis du bruker en benkoppvarmet induksjonsovn, kok rekene på "Grill"-innstill