Hummus med hvitløk og parmesan

Hummus med hvitløk og parmesan

oppskrift på kremet hvitløk parmesan hummus, perfekt som forrett eller dip. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 hode hvitløk, øverste tredjedel skåret av og kastet
  • 1 teskje olivenolje
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 1 (425 gram) boks kikerter (garbanzo-bønner), drenert og skylt
  • 1/4 kopp tahini
  • 1/4 kopp revet Parmesanost
  • 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/4 teskje spisskummen
  • 1/4 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  2. 2Legg hvitløkhodet på et stykke aluminiumsfolie. Drypp olivenolje over hvitløken og krydre med salt og pepper. Pakk folien rundt hvitløken slik at den er helt innpakket, og legg den på et stekebrett.
  3. 3Stek i den forvarmede ovnen til hvitløken er godt stekt og myk, ca. 40 minutter. Ta hvitløken ut av aluminiumsfolien og la den avkjøle i 20 minutter. Fjern hvitløksfeddene fra skallet.
  4. 4Bland den stekte hvitløken, kikerter, tahini, parmesanost, olivenolje, sitronsaft, 1/2 teskje svart pepper, spisskummen og salt i en foodprocessor eller blender til en jevn masse.