Hjemmelaget pasta uten pastamaskin

Hjemmelaget pasta uten pastamaskin

Lær hvordan du lager fersk pasta hjemme uten pastamaskin. Enkelt, raskt og perfekt for en smakfull middag uten ekstra utstyr.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 kopper italiensk tipo 00-mel
  • 3 egg
  • 1 klype salt
  • vann, etter behov (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Legg melet på en marmor- eller treskive. Lag en fordypning i midten og knekk eggene i den; tilsett saltet. Pisk forsiktig eggene med en gaffel, og inkorporer det omkringliggende melet til røren er rennende. Bruk en deigskrape til å trekke det resterende melet inn i røren til deigen former seg til en ball. Bland inn vann, én spiseskje av gangen, hvis deigen føles for tøff.
  2. 2Elt deigen med hendene ved å presse ut ballen, strekke den og brette toppen mot midten. Snu deigen 45 grader og gjenta til deigen er myk og glatt, ca. 10 minutter.
  3. 3Form deigen til en ball. Legg den i en bolle og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskapet til den er fast, 30 minutter til 1 time.
  4. 4Strø melet på arbeidsflaten. Del deigen i 3 like store deler. Flate ut én del litt, og kjevle ut 5 til 6 ganger med en kjevle. Snu deigen 45 grader og kjevle ut 5 til 6 ganger. Fortsett å kjevle og snu til deigen er ca. 1/16 tomme tykk.
  5. 5Skjær deigen i ark. Strø rikelig med mel over og rull den til en sylinder. Skjær sylinderen i strimler på ca. ¼ tomme tykkelse. Rull ut strimlene og vend dem rikelig i melet. La tagliatellen lufttørke i ca. 30 minutter.
  6. 6Kok opp en stor kjele med saltet vann. Slipp tagliatellen oppi og kok til den er mør, men fortsatt har litt motstand når du biter i den, ca. 3 til 5 minutter. Sil av vannet.