Hjemmelaget pasta uten pastamaskin
Lær hvordan du lager fersk pasta hjemme uten pastamaskin. Enkelt, raskt og perfekt for en smakfull middag uten ekstra utstyr.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 kopper italiensk tipo 00-mel
- 3 egg
- 1 klype salt
- vann, etter behov (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Legg melet på en marmor- eller treskive. Lag en fordypning i midten og knekk eggene i den; tilsett saltet. Pisk forsiktig eggene med en gaffel, og inkorporer det omkringliggende melet til røren er rennende. Bruk en deigskrape til å trekke det resterende melet inn i røren til deigen former seg til en ball. Bland inn vann, én spiseskje av gangen, hvis deigen føles for tøff.
- 2Elt deigen med hendene ved å presse ut ballen, strekke den og brette toppen mot midten. Snu deigen 45 grader og gjenta til deigen er myk og glatt, ca. 10 minutter.
- 3Form deigen til en ball. Legg den i en bolle og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskapet til den er fast, 30 minutter til 1 time.
- 4Strø melet på arbeidsflaten. Del deigen i 3 like store deler. Flate ut én del litt, og kjevle ut 5 til 6 ganger med en kjevle. Snu deigen 45 grader og kjevle ut 5 til 6 ganger. Fortsett å kjevle og snu til deigen er ca. 1/16 tomme tykk.
- 5Skjær deigen i ark. Strø rikelig med mel over og rull den til en sylinder. Skjær sylinderen i strimler på ca. ¼ tomme tykkelse. Rull ut strimlene og vend dem rikelig i melet. La tagliatellen lufttørke i ca. 30 minutter.
- 6Kok opp en stor kjele med saltet vann. Slipp tagliatellen oppi og kok til den er mør, men fortsatt har litt motstand når du biter i den, ca. 3 til 5 minutter. Sil av vannet.