Chef Johns Cheater Demi-Glace
Lær å lage en smakfull cheater demi-glace med denne enkle oppskriften fra chef john. Perfekt for å forbedre dine kjøttretter på kort tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 3 stilker selleri, hakket
- 2 løk, hakket (inkludert skallet)
- 2 gulrøtter, hakket
- 3 spiseskjeer tomatpuré
- 5 pund hele kyllingvinger
- 3 skiver storfe shank (ca. 2,5 cm tykke)
- 6 kvart kaldt vann
- 1 laurbærblad
- 1/2 teskje hele svarte pepperkorn
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 2Smør en stor stekeplate med vegetabilsk olje. Legg selleri, løk og gulrøtter i stekeplaten. Drypp tomatpuré over grønnsakene; vend dem godt sammen. Plasser kyllingvinger og storfeknoker på grønnsakene.
- 3Stek i forvarmet ovn i 45 minutter. Vend på kylling- og storfekjøttet underveis. Fortsett å steke til blandingen er svært godt brunet og litt forkullet her og der, ytterligere 30 til 40 minutter.
- 4Overfør blandingen til en stor kraftkjele sammen med stekevæsken. Tilsett 12 liter kaldt, friskt vann, laurbærblad og hele pepperkorn. Kok opp og la det småkoke på høy varme; skru ned varmen til lav for å opprettholde en forsiktig småkoking med små bobler og minimalt med bevegelse. La det småkoke til kjøttet faller av beinet og smakene er godt uttrukket fra kylling og storfekjøtt, ca. 12 til 14 timer. Ta kjelen av varmen.
- 5Sil ut alle faste stoffer. Sett kjelen tilbake på varmen og la det småkoke på middels høy varme. Reduser væskemengden til omtrent 2 liter, eller 50 prosent. Sil væsken gjennom en sil over en beholder; press ned på faststoffene i silen for å få ut all væsken.
- 6La kraften avkjøles til romtemperatur før den dekkes til og settes i kjøleskapet. Når demi-glaceen har stivnet, bruk en skje eller en slikkepott til forsiktig å skrape bort eventuelt fett som har samlet seg på toppen.