Hjemmelaget mascarponeost
oppskrift på hjemmelaget mascarponeost. lag kremet og deilig mascarpone hjemme med få ingredienser. perfekt for desserter og bakverk.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 ½ kopper lett fløte
- 1/8 teskje tartarsyre
Fremgangsmåte
- 1Hell kremmen i et vannbad utstyrt med et termometer. Varm opp kremmen til termometeret viser 185 grader Fahrenheit (85 grader Celsius), omtrent 10 minutter. Tilsett tartarsyre; kok opp, rør konstant, til kremmen tykner og det begynner å dannes osteløpe, ca. 5 minutter.
- 2Skje osteløpen opp i en sil kledd med flere lag osteklede ved bruk av en hullsleiv. Brett inn kantene på ostekledet over osteløpen og la det renne av over en bolle ved romtemperatur, i omtrent 1 time.