Hjemmelaget spinatpasta

Hjemmelaget spinatpasta

oppskrift på hjemmelaget spinatpasta som er enkel å lage og perfekt for en sunn og smakfull middag. prøv denne grønne pastaretten i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 unser spinat
  • 2 egg
  • 1 1/2 teskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 2 kopper hvetemel, eller etter behov

Fremgangsmåte

  1. 1Bland vann og is i en bolle. Forvarm en stekepanne på middels varme; tilsett spinat. Kok, mens du rører kontinuerlig, til spinaten blir lys grønn, omtrent 30 sekunder. Dypp i isvannbad; fjern når spinaten er lunkent. Klem ut overflødig fuktighet med et osteklede.
  2. 2Bland spinat, egg, olivenolje og salt i en foodprocessor; kjør til jevn masse. Tilsett mel; kjør til deigen ikke lenger klistrer seg til knivene, og tilsett mer mel etter behov.
  3. 3Rull deigen til en ball; pakk den inn i plastfolie. La den hvile ved romtemperatur i 20 minutter.
  4. 4Fjern plastfolien fra deigen. Overfør den til en arbeidsflate godt melet, og del den i 4 deler med en skarp kniv. Rull ut hver del med en kjevle til ca. ¼ tomme tykkelse; form til rektangler.
  5. 5Strø mel på pasta-maskinens ruller. Kjør rektanglene gjennom maskinen på den bredeste innstillingen. Gjenta med å kjøre deigen gjennom maskinen, og reduser gradvis innstillingen til ønsket tykkelse. Bytt ut vedlegget på pasta-maskinen med den formen du foretrekker for nudlene; kutt pastaen med pasta-maskinen.
  6. 6Kok opp en stor kjele med vann. Legg forsiktig pastaen i vannet; bruk en skje for å hindre at nudlene klistrer seg sammen. Kok til pastaen er fast, men myk, i 3 til 6 minutter. Ta opp pastaen med tang; overfør til en bolle.