Langtidsrøkt pulled pork (Boston Butt)

Langtidsrøkt pulled pork (Boston Butt)

Lær hvordan du lager slow-smoked pulled pork med Boston Butt. Perfekt for helgen eller store middager. Enkel oppskrift med trinnvise instruksjoner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 510 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • Tørrkrydderblanding:
  • 5 spiseskjeer mørkbrunt sukker
  • 4 ½ teskjeer hvitløkspulver
  • 4 ½ teskjeer løkpulver
  • 4 teskjeer paprika
  • 4 teskjeer krydret salt (for eksempel LAWRY'S®)
  • 1 spiseskje malt svart pepper
  • 2 teskjeer malt spisskummen
  • 1 teskje malt cayennepepper
  • 1,6 kilo benfri Boston butt-rost
  • ½ kopp sterk sennep
  • 1 kopp sylteagurkjuice
  • ¾ kopp olivenolje
  • kull
  • 3,6 kilo fruktvedbiter til røyking
  • 2 kopper pilsner-øl (for eksempel Budweiser®)
  • 4 ¼ kopper vann, eller etter behov

Fremgangsmåte

  1. 1Bland brunt sukker, hvitløkspulver, løkpulver, paprika, krydret salt, svart pepper, spisskummen og cayennepepper i en liten bolle for å lage en tørr rubb.
  2. 2Gni steken inn med spicy brunt sennep. Strø tørr rubb over hele steken og arbeid det inn i alle folder og folder.
  3. 3Bland sylteagurkjuice og olivenolje i en liten bolle.
  4. 4Forvarm 5 pund kull i en røyker i henhold til produsentens instruksjoner til det er hvitt og flammende. Fordel 7 til 8 store treklosser over kullene. Plasser en dryppfat oppå; hell i øl og nok vann til å fylle fatet mesteparten av veien. Lukk røyken; la væsken i dryppfatet koke opp. Plasser steken oppå og lukk røyken.
  5. 5Røyk steken, snu den hver time, til den er brunet, omtrent 2 timer. Pensle steken med sylteagurkjuice og olivenolje. Fortsett å røyke, snu og pensle hver time, til et øyeblikkstermometer som settes inn i midten viser 175 °F (80 °C), ytterligere 2 til 3 timer.
  6. 6Ta steken ut av røyken og pakk den inn i aluminiumsfolie. La den hvile i omtrent 30 minutter.
  7. 7Fjern folien og skjær steken i biter. Riv bitene i små strimler; overfør til en stor bolle. Klem strimlene med begge hender gjentatte ganger, og bland etter hver klem.