Langtidsrøkt pulled pork (Boston Butt)
Lær hvordan du lager slow-smoked pulled pork med Boston Butt. Perfekt for helgen eller store middager. Enkel oppskrift med trinnvise instruksjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 510 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- Tørrkrydderblanding:
- 5 spiseskjeer mørkbrunt sukker
- 4 ½ teskjeer hvitløkspulver
- 4 ½ teskjeer løkpulver
- 4 teskjeer paprika
- 4 teskjeer krydret salt (for eksempel LAWRY'S®)
- 1 spiseskje malt svart pepper
- 2 teskjeer malt spisskummen
- 1 teskje malt cayennepepper
- 1,6 kilo benfri Boston butt-rost
- ½ kopp sterk sennep
- 1 kopp sylteagurkjuice
- ¾ kopp olivenolje
- kull
- 3,6 kilo fruktvedbiter til røyking
- 2 kopper pilsner-øl (for eksempel Budweiser®)
- 4 ¼ kopper vann, eller etter behov
Fremgangsmåte
- 1Bland brunt sukker, hvitløkspulver, løkpulver, paprika, krydret salt, svart pepper, spisskummen og cayennepepper i en liten bolle for å lage en tørr rubb.
- 2Gni steken inn med spicy brunt sennep. Strø tørr rubb over hele steken og arbeid det inn i alle folder og folder.
- 3Bland sylteagurkjuice og olivenolje i en liten bolle.
- 4Forvarm 5 pund kull i en røyker i henhold til produsentens instruksjoner til det er hvitt og flammende. Fordel 7 til 8 store treklosser over kullene. Plasser en dryppfat oppå; hell i øl og nok vann til å fylle fatet mesteparten av veien. Lukk røyken; la væsken i dryppfatet koke opp. Plasser steken oppå og lukk røyken.
- 5Røyk steken, snu den hver time, til den er brunet, omtrent 2 timer. Pensle steken med sylteagurkjuice og olivenolje. Fortsett å røyke, snu og pensle hver time, til et øyeblikkstermometer som settes inn i midten viser 175 °F (80 °C), ytterligere 2 til 3 timer.
- 6Ta steken ut av røyken og pakk den inn i aluminiumsfolie. La den hvile i omtrent 30 minutter.
- 7Fjern folien og skjær steken i biter. Riv bitene i små strimler; overfør til en stor bolle. Klem strimlene med begge hender gjentatte ganger, og bland etter hver klem.