Fat Boy's Røkte Baby Back Ribs
Lær hvordan du lager perfekt smoked baby backs hos fat boy. En enkel oppskrift for saftige og møre ribbe med fantastisk smak. Passer til sommergrilling!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 260 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 rader baby back ribs av svinekjøtt, med den ytre membranen fjernet
- 1/4 kopp vann
- 1/2 kopp eddik
- 1/3 kopp Worcestershire-saus
- Saus:
- 1 teskje olivenolje
- 1/2 kopp finhakket løk
- 1 kopp ketchup
- 1/4 kopp honning
- 3 spiseskjeer biffsaus (for eksempel A.1.®)
- 1 spiseskje hot sauce (for eksempel Crystal®)
- 1 fedd hvitløk, hakket
- 1 teskje malt cayennepepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Fahrenheit (95 grader Celsius).
- 2Legg de marinerte ribbeina i en grunn form, og tilsett vann. Dekk formen med aluminiumsfolie.
- 3Stek ribbeina i den forvarmede ovnen til de er gjennomvarme, ca. 1 ¼ time.
- 4Forvarm røyker til 225 grader Fahrenheit (110 grader Celsius) i henhold til produsentens instruksjoner.
- 5Bland eddik og Worcestershire-saus i en liten bolle og hell det over i en sprayflaske.
- 6Overfør ribbeina til røyken. La de koke, og spray rikelig med eddikblanding hver 30. minutt, til de er møre, ca. 3 timer.
- 7Forvarm en utendørs grill til middels høy varme og pensle risten lett med olje.
- 8Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels varme. Tilsett løk; kok og rør til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett ketchup, honning, biffsaus, hot saus, hvitløk og cayennepepper. La sausen småkoke til smakene har blandet seg, ca. 20 minutter.
- 9Pensle sausen over ribbeina. Grill til de er godt brune, ca. 15 minutter.