Frisk salat
oppskrift på en zesty salat som er perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og full av smak for sommerens dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 liten potet, skåret i terninger
- 1/2 kopp finhakket kål
- 1/4 kopp ferske granateplefrø
- 1/2 gulrot, skåret i matchstikker
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 1 teskje sitronsaft
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje brunt sukker
- 1/4 teskje chiliflak
Fremgangsmåte
- 1Legg potetterninger i en liten kjele og dekk med saltet vann; kok opp. Skru ned varmen til middels-lav og la småkoke til de er møre, ca. 5 til 10 minutter. Sil av vannet og la det avkjøle i ca. 10 minutter.
- 2Bland den avkjølte poteten, kål, granateplefrø og gulrot i en stor bolle.
- 3Visp sammen olivenolje, sitronsaft, hvitløk, salt, brunt sukker og rød pepperflak i en liten bolle til det er godt blandet. Hell dressingen over potetblandingen og vend forsiktig for å blande.