Frisk salat

Frisk salat

oppskrift på en zesty salat som er perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og full av smak for sommerens dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 liten potet, skåret i terninger
  • 1/2 kopp finhakket kål
  • 1/4 kopp ferske granateplefrø
  • 1/2 gulrot, skåret i matchstikker
  • 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 1 teskje sitronsaft
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje brunt sukker
  • 1/4 teskje chiliflak

Fremgangsmåte

  1. 1Legg potetterninger i en liten kjele og dekk med saltet vann; kok opp. Skru ned varmen til middels-lav og la småkoke til de er møre, ca. 5 til 10 minutter. Sil av vannet og la det avkjøle i ca. 10 minutter.
  2. 2Bland den avkjølte poteten, kål, granateplefrø og gulrot i en stor bolle.
  3. 3Visp sammen olivenolje, sitronsaft, hvitløk, salt, brunt sukker og rød pepperflak i en liten bolle til det er godt blandet. Hell dressingen over potetblandingen og vend forsiktig for å blande.