Glutenfrie kjeks

Glutenfrie kjeks

Lær hvordan du lager deilige glutenfrie kjeks hjemme. En enkel oppskrift som passer for alle, med få ingredienser og rask tilberedning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp garbanzo-bønne-mel, eller mer etter behov
  • 2. 1/3 kopp sorghummel
  • 3. 1/3 kopp riskli
  • 4. 1/3 kopp vann
  • 5. 1 spiseskje italienske krydder
  • 6. 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 7. 1 teskje bakepulver
  • 8. 1 teskje honning
  • 9. kosher-salt etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Legg et bakepapir på et stekebrett.
  2. 22. Bland kikertmel, sorghummel, rismel, vann, italiensk krydder, vegetabilsk olje, bakepulver, honning og salt i en bolle til en jevn deig dannes, og tilsett mer kikertmel etter behov for å kunne rulle ut deigen.
  3. 33. Legg deigen på en arbeidsflate mellom to ark med bakepapir. Rull ut deigen til ca. 3 mm tykkelse med en kjevle. Fjern det øverste arket med bakepapir; bruk en 5 cm rund utstikker til å stikke ut rundinger, og legg dem med 2 cm mellomrom på det forberedte stekebrettet.
  4. 44. Stek i den forvarmede ovnen til de er gyldne, ca. 10 minutter.