Glutenfrie kjeks
Lær hvordan du lager deilige glutenfrie kjeks hjemme. En enkel oppskrift som passer for alle, med få ingredienser og rask tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp garbanzo-bønne-mel, eller mer etter behov
- 2. 1/3 kopp sorghummel
- 3. 1/3 kopp riskli
- 4. 1/3 kopp vann
- 5. 1 spiseskje italienske krydder
- 6. 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 7. 1 teskje bakepulver
- 8. 1 teskje honning
- 9. kosher-salt etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 22. Bland kikertmel, sorghummel, rismel, vann, italiensk krydder, vegetabilsk olje, bakepulver, honning og salt i en bolle til en jevn deig dannes, og tilsett mer kikertmel etter behov for å kunne rulle ut deigen.
- 33. Legg deigen på en arbeidsflate mellom to ark med bakepapir. Rull ut deigen til ca. 3 mm tykkelse med en kjevle. Fjern det øverste arket med bakepapir; bruk en 5 cm rund utstikker til å stikke ut rundinger, og legg dem med 2 cm mellomrom på det forberedte stekebrettet.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen til de er gyldne, ca. 10 minutter.